Zašto igrati Europsko prvenstvo u nogometu?

Očito je da su čelnici UEFE već davno prije same smotre najboljih europskih reprezentacija odlučili koje će države imati šansu osvojiti isto. Danas su mediji puni priča jednog Platinija o moralu i odgovornosti, a sam on je glavni  krivac što nogomet više nije igra, nego hobi bogatih i povlaštenih. Zar je slučajnost da u dva dana na pljačkaški način sa eura budu izbačene male Hrvatska i Ukrajina. Zar je slučano to što su na euru ostale velike Španjolska i Engleska?

Ništa nije slučajno, i nameće se logičan zaključak da je ovo sve režirano davno prije početka eura. Nakom svega bez imalo stida čelni čovjek UEFE još ima obraza prognozirati koga bi volio gledati u finalu prvenstva. Gospodine Platini, vaše želje su možda i napuci sucima koje delegirate tko bi trebao biti u finalu eura uz dužno poštovanje Njemačkoj koja je svojim igrama i zaslužila da bude na vrahu.

Gospodin Platini pozornost sa sudačkih pljački i malverzacija organizacije kojoj je na čelu  skreće ka navijačima, te danima ispaljuje otrovne iskrice prema navijačima Hrvatske zbog nekoliko upaljenih baklji. Psi laju karavane prolaze, a Platini i njemu slični od najvažnije sporedne stvari na svijetu prave sport privilegiranih. Male Hrvatska i Ukrajina mogu biti ponosne na svoje reprezentacije, a neka se stide velika Španjolska i kolijevka nogometa Engleska zbog načina na koji su ušle u drugi krug. Velika i moralna Italija je danima kukala zbog navodne namještaljke utakmice koja će ih izbaciti sa eura, a nema godine kada Apenine ne pogodi afera sa namještanjima od najnižih liga do velike i bogate Serie A.

Najbolje da ubuduće Platini and company organiziraju smotre povlaštenih reprezentacija bez dugotrajnih, iscrpljujućih i skupih kvalifikacija. Uostalom te kvalifikacije i trebaju sviti oko Platanija kako bi punili svoje džepove kažnajvajući male zbog sitnih izgreda, dok sa druge strane vješto kriju pravo istinu o korupciji u svojim redovima. Gospodine Platini prave šupčine su suci koje delegirate da kradu one koje vam ne vire iz guzice...

hercegovina.info