Zašto HNS gura novi (potencijalni) skandal pod tepih?

HNS, Hajduk, krešimir vlajčević
Hajduk je tražio izuzeće Disciplinskog suca HNL-a Krešimira Vlajčevića zbog, kako su naveli, saznanja da je Vlajčević 5. listopada 2009. godine zaprimio od GNK Dinamo značajnu pozajmicu novca.

U Hajduku su potpuno logično rezonirali da bi, ukoliko je istina da je Vlajčević primio novac od Dinama, to moglo utjecati na njegovu nepristranost u donošenju konkretne odluke za nedavni poljudski derbi za koji Vlajčević, inače odvjetnik iz Zaboka, protiv Hajduka provodi disciplinski postupak za niz stvari.

Zahtjev Splićana nije naišao na plodno tlo, kao ni velika većina želja za poštenijom i transparentnijom ligom.

"Predsjednik Komisije za žalbe Davor Blašković odbio je jučer zahtjev za izuzećem isto kao što je potpuno isti zahtjev odbio prije dva mjeseca", priopćio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tim povodom novinari portala gol.hr odlučili su kontaktirati Krešimira Vlajčevića koji je na sami spomen zahtjeva za izuzećem odbrusio:

"Već je odlučeno to."

Upitali su ga potom planira li se oglasiti kakvom službenom izjavom ili priopćenjem s obzirom da su optužbe koje dolaze iz Hajduka prilično ozbiljne.

"Nemam komentara i nemam izjavu", povisio je Vlajčević ton i spustio slušalicu.

Zašto Vlajčević ne demantira Hajduk?

Što sad? Na HNS-u je da istraži je li Vlajčević zbilja primio novac od Dinama. Ako jest, i čak i ako je taj novac vratio, Vlajčević više jednostavno ne smije obnašati dužnost Disciplinskog suca prvoligaškog natjecanja zbog klasičnog sukoba interesa te bi morao promptno biti smijenjen.

Ako, pak, Vlajčević nije primio novac, onda nam nije jasno zbog čega jasno i glasno ne demantira Hajduk i riješi se kompromitirajućih navoda.