Zapadnohercegovačka županija ima nove mlade nogometne sudce

sudci, zapadnohercegovačke županije , nogomet

U organizaciji Udruge nogometnih sudaca i instruktora Zapadnohercegovačke županije  u Ljubuškom je održano polaganje ispita za mlade nogometne sudce. Ispit za nogometnog suca mogli su pristupiti kandidati od 16 godina od 35 godina, a polaganjem ispita mogu obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmice s navršenih 18 godina.

Uvodni dio, pripremu teorije i pismenog rada odradili su instruktori suđenja Marinko Jelic i Gojko Bandić, a pismeni dio pripremio je Miro Hrkač. Tako su Josip Ćuže, Fran Glavaš, Frano Glavaš, Ivan Grubišić, Ivan Tomas, Marko Majstorović, Franko Zlošaša i Filip Granić su uspješno položili ispit i postali članovi i sudjeluju u radu Udruge te položenim ispitom omogućava im se stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi. Zahvaljujući dobrom i predanom radu Udruge nogometnih sudaca Zapadnohercegovačke županije sada napokon Ljubuški, Široki Brijeg i  Grude imaju dovoljno sudaca, jedino je Posušje ima manjak kadra te se još moraju potruditi kako bi i Posušje imalo kvalitetne sudce. 

Mentor Tarik Kečo je jako zadovoljan kandidatima koji su položili ispit, a nakon polaganja druženje starih iskusnih i novih mladih sudaca je nastavljeno u ugodnom i otmjenom ambijentu restorana Stojić MEGI koji se nalazi pokraj prometnice Ljubuški Medjugorje, i smatra se istaknutijim objektom za pružanje ugostiteljskih usluga u ovom kraju, prenosi ljportal.

„Svi kandidati su nogometaši, koji su aktivno sudjelovali u svojim klubovima. Po onome što smo vidjeli zadovoljni smo kandidatima jer su svi položili pismeni dio. Sad je na nama u Udruzi da od njih pokušamo napravit nogometne suce za najviše domete, pa ček i Europu. Svi kandidati su dobili kompletnu sudačku opremu, knjige s pravilima nogometne igre i satove, tako da im samo preostaje da budu delegirani za utakmicu i odrade najbolje svoj posao. Sada imamo 23 nova mlada i perspektivna sudca i ako ovako nastave pred njima je svjetla budućnost“, kazao je premijerligaški nogometni sudac Goran Paradžik, predsjednik Udruge nogometnih sudaca i instruktora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.