Žan Ojdanić: Torcida ne sprema odmazdu Rusima

Naime, po Sankt Peterburgu je krenula priča kako se sprema velika odmazda, te ih je najviše zanimalo što Hajduk kao organizator priprema, piše slobodna dalmacija.

- Nakon onog napada bili smo osigurani od strane ruske policije, ali su malo zakazali jer se onaj napad nije smio niti dogoditi. Srećom nema teže ozlijeđeni, a ni na povratku kući nismo imali problema – ispričao nam je predsjednik Torcide Žan Ojdanić.

Iz Rusije su krenule priče o nekakavoj odmazdi koju Torcida priprema u Splitu. Možete li nam to komentirati?

- Torcida se u startu ograđuje od bilo kakvih incidenata, kao predsjednik mogu kazati da niti jedan član Torcide neće sudjelovati u nikakvim napadima. Mi nećemo ništa organizirati, nikakve “sačekuše”, nikakve napade. Nećemo se spuštati na razinu one koju su postavili Rusi kada su iz čista mira napali naše ljude. Ne tražimo nikakvu odmazdu. Nismo huligani, mi smo navijači koji vole svoj klub. A hoće li neki pojedinac u gradu reagirati kada vide ruske navijače to nitko ne može jamčiti. Osim toga to je i stvar policije da organizira red u gradu. Ali ponavljam Torcida neće nikoga napadati.

Rusi u strahu od odmazde Torcide

Po forumima se javljaju navijači sa svih strana, čak se neki predstavljaju kao pripadnici BBB koji bi došli u Split i zajedno pripremali napade na ruske navijače.

- To je suludo. Njihov je klub u Zagrebu, a ako imaju nekih problema neka to riješe gore. Mi nemamo nikakvih kontakata za BBB-ovima. Ne trebaju dolaziti u Split raditi nerede. Nama ne treba nikakva pomoć, pogotovo ne u navijanju. Mi smo uz našeg Hajduka, napravit ćemo pravu atmosferu i pomoći našem klubu da pobijedi jakog suparnika. Torcida je uvijek uz Hajduk, i jučer i danas, a bit će i ubuduće – zaključio je Ojdanić.

r. radica

 

Održavamo kontakte s ruskim kolegama’

Vezano uz utakmicu Hajduk - Zenit i mogući dolazak ruskih navijača u Split, zapitali smo splitsku policija spremaju li se neke posebne mjere osiguranja obzirom da vlada bojazan da bi, ukoliko ruski navijači dođu u većem broju, moglo doći do svojevrsne odmazde za napade na navijače Hajduka u Sankt Petersburgu.

- Naravno da održavamo kontakte sa svim policijama pa tako i s ruskim kolegama, a u vremenu koje je preostalo do utakmice intenzivirat ćemo kontakte oko dobivanja informacija i podataka o ruskim navijačima. O svim ostalim sigurnosnim mjerama koje će biti poduzete vezano uz utakmicu, javnost će biti pravodobno obaviještena - kazala nam je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica splitske policije.

V. URUKALO