Zakarić: Pobjeći Sarajevu na pet bodova, a onda po Kup

Izutrke za naslov skoro pa su ispali, no to ne znači da će prvenstvene susrete do kraja sezone samo odrađivati. Goran Zakarić posebno je motiviran dobro odigrati.
Sljedeće dvije utakmice vrlo su važne - najprije za vikend na Pecaru u okviru 23. kola Premier lige dolazi Sarajevo, zatim su Širokobriježani u srijedu, 25. travnja gosti Grbavice, gdje će igrati prvu utakmicu polufinala Kupa BiH. Jasno, ovako dvije jake utakmice ne mogu se planirati zajedno, pa su u Širokom, prije svega, fokusirani na Bordo tim, koji su jesenas na Koševu savladali s 1:0. Statistika kaže da Bordo tim u deset utakmica, u što su uključeni i Kup dueli, nikada nije slavio u Širokom, no oslanjati se na takve podatke, može biti pogubno. To u Širokom dobro znaju. Opuštanje bi u duelu s momčadi koja je na ljestvici samo dva boda iza i koja je laganu krizu igre ostavila iza, bilo pogubno. Uostalom, protivnik je Sarajevo, jedna od momčadi za koju u Širokom uvijek imaju respekta.

- Dolazi nam dobra momčad, moćna, kaže Zakarić i dodaje: Trebamo bez obzira na probleme s ozljedama, možda i težak teren, odigrati što bolje možemo i ponovno im pobjeći na pet bodova. Što se mene tiče, nebitno je hoću li startati ili krenuti s klupe. Važno je samo da to dobijemo.


Inače, Zakarić je jedan od brojnih igrača na Pecari koji su ovog proljeća poprilično pauzirali. On radi bolesti...
- Ležao sam skoro mjesec dana zbog upale, na sreću vratio sam se, ušao protiv Veleža, a zatim i startao protiv Slavije. Trener me, doduše, izvadio u 36. minuti zbog nezgodnog udarca, zbog kojeg i sada malo osjećam bol u nozi, ali bit će to u redu do subote.
Poprilično je gruba bila utakmica u Lukavici, Zakarić je za to dijelom okrivio i suca.
- Sudac im je dosudio dosta čudnih prekršaja, a i taj jedanaesterac je bio nepotreban. Roskama je lopta udarila u lice, a svirao je ruku. Nije nam dopuštao razviti igru, a ponovno smo, kao i u nekoliko prošlih utakmica, dobili jako puno kartona.

Poraz je Zakariću i društvu najteže pao zbog činjenice da je Željezničar ponovno pobjegao na plus 7...
- Možda je to već gotovo, možda i nije, ali mi ne odustajemo. Jasno, sada želimo osvojiti Kup i barem jedan trofej donijeti na Pecaru.

Sa Sarajevom u subotu u 16.30 sati

Utakmica sa Sarajevom će se zbog toga što već u srijedu nakon nadolazećeg vikenda čeka Željezničar igrati u subotu, početak susreta zakazan je za 16.30 sati. U posljednjem odmjeravanju snaga ovih dvaju timova na Pecari, uzvratu četvrtfinala Kupa BiH iz studenoga 2010., viđen je samo jedan gol, po natopljenom terenu zabio ga je u 50. minuti Wagner i tada zaokružio uspješan niz od tri utakmice s Bordo timom te sezone.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list