Zakarić: Borac nam može biti odskočna daska

Zoran Mamić (GNK Dinamo), Goran Zakarić i Mijo Jelić (NK Široki Brijeg)

U nogometu je to tako. Dobar rezultat sam po sebi izaziva još veću glad za pobjedama. Apetit raste, bez obzira ima li za to pokrića ili ne. To je glavno pitanje koje se ovdje postavlja. Može li se Široki konačno upustiti u borbu za naslov, usprkos jasnom cilju kluba da je najvažnija Europa?

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list

Prva dva kola dokazala su da će Široki ponovno biti među četiri-pet momčadi koje će se boriti za sami vrh, a sljedeće i da će biti jedan od favorita za naslov. U svlačionici Branka Karačića žele vjerovati da je odgovor potvrdan. - Dobro smo počeli, s dvije pobjede u prva dva kola, sada treba samo zadržati taj ritam, smatra mladi Goran Zakarić, koji je u prvom kolu isprovocirao autogol Željezničara, a u drugom zabio Zvijezdi.

Momak iz Gradiške dobro zna tko je sljedeći protivnik i kakvi su ulozi.
- U prva dva kola uz nas šest bodova su skupili Borac, Sarajevo i Velež, no tek je počelo, svašta će se još događati. Sljedeća utakmica upravo je zbog toga bitna, jer može biti odskočna daska, odnosno odlučiti hoćemo li se nastaviti dizati ili će uslijediti mali pad. U subotu to trebamo odraditi kako treba da bi se u potpunosti mogli posvetiti napadu na titulu prvaka.

Borac po Zakariću, ali i mišljenju većine nas koji pratimo bh. nogomet, nije puno drukčiji, što će reći da je i dalje vrlo opasan protivnik. Banjolučani su u proljetnom gostovanju na Pecari osvojili sva tri boda...

- Bit će to sigurno teža utakmica od one sa Željezničarom. I mi i oni imamo po dvije pobjede, pa je jasno koliko pobjeda i jednima i drugima donosi. Borac se možda nije puno mijenjao, ali oni posljednjih godina uvijek imaju dobru ekipu. U subotu ćemo zasigurno prikazati dobar nogomet.

Široki će prema nova tri boda krenuti nešto i osvježen. Kadar će definitivno biti kompletniji u odnosu na utakmicu u Gradačcu.
- Vraća nam se kapetan Šilić kojeg je mučila ozljeda lože, u kombinacijama je i Mihael Pazman koji se također oporavio. Jedino još Ante Serdarušić trenira sa strane, a nadam se da će nam se i on uskoro pridružiti.

Sretno Dinamu

Zakarić je igrač Dinama na posudbi u Širokom Brijegu. Dnevni list podsjeća, potpisao je mladi ofenzivni veznjak u drugom dijelu prošle sezone sedmogodišnji ugovor s Modrima koji su ga obećali pratiti, a nakon ove sezone možda i pozvati u Maksimir. Za sada, Goran ih može gledati s tribina ili na TV-u.

- Dinamu želim sreću, nadam se da će proći Malmö i ući u Ligu prvaka, to bi bilo odlično, rekao je jedan od uvjetno rečeno tri Dinamovca u subotnjem derbiju.
On i druga posudba Modrih, Pazman, naći će se u društvu trenera Borca Zvjezdana Cvetkovića, bivšeg igrača, trenera i sportskog direktora Dinama. Iako Cvetković više nije u Dinamu, zasigurno i dalje odražava veze s Maksimirom, tako da će Zakarić u subotu imati i motiv više.