Zajec vratio šarm u Maksimir!

Dinamo je trijumfom krenuo u novu europsku sezonu, slavio je nad Lukom Koper i plavi mirno mogu na uzvrat u Sloveniju za tjedan dana. U Novoj Gorici plavi su se jednom osramotili, protiv Primorja su izgubili 0:2, no 5:1 doista je teško ispustiti. A po igri i prilikama za pogotke plavi su zaslužili i uvjerljiviju pobjedu od ove, piše večernji list.

Zagrepčani željni igre


Zagrepčani su se ipak zaželjeli domaćeg nogometa, ni prolom oblaka prije utakmice nije ih odgovorio od dolaska na stadion koji nema krov, dobro popunjene tribine pratile su prvu utakmicu Dinama u novoj sezoni. A utakmica nije počela dobro, gore od pljuska i hladog tuša došao je pogodak Davora Bubanje koji je Luku Koper doveo u vodstvo.

Srećom, slovenski se prvak brzo ispuhao, a u startu slaba vezna linija Dinama (Chago, Badelj, Sammir, Morales) počela je igrati jednostavno i nekoliko je puta izludila suparnike te su se plavi vratili u rezultatsku ravnotežu nakon krasne lopte Sammira i bijega Mandžukića koji je mirno realizirao priliku.

Etto zaključio rapsodiju

Mogao je Dinamo i u vodstvo nakon nove brze akcije, ali je Morales pucao u suparničkog vratara. Vodstvo je ipak došlo, sad je Mandžukić krasno našao samog Slepičku koji je uspio zabiti.

Plavi navijači mogu žaliti što se na odmor nije otišlo i s većim vodstvom jer bilo je još prilika, a najbolju je imao ponajbolji plavi pojedinac, rastrčani i lopte željni Mario Mandžukić.

Plavi ni u nastavak nisu ušli najbolje, ali su ipak znali naći put do mreže Koprana. Etto je ukrao loptu, pronašao Sammira koji ju je promašio. Idealno da bi došla do Mandžukića koji je postigao svoj novi pogodak, a za 4:1 strijelac je bio Sammir nakon krasnog prolaska Sivonjića.

No, rapsodiji tu nije bio kraj, nešto kasnije strijelac je bio i Etto nakon još jedne sjajne akcije. Kapa dolje, Zajecu, tako raspoložene plave dugo nismo gledali.

 

Piše: Robert Junaci, Srđan Hebar/VLM