Zadovoljan sam prvom fazom života u Madridu. Mislim kako sam pokazao da sam igrač za Real

Kada ste godinama naviknuti da božićne i novogodišnje blagdane provedete igrajući žestoke utakmice, onda je i 'samo' 6 dana praznika sjajna novost.

Kad prvi božićni ugođaj u obiteljskom domu nakon 5 godina inozemne karijere provedete kao jedan od 6 najskupljih igrača u povijesti glamuroznog Kraljevskog kluba, osjećaj mora biti poseban. I još kad u tim danima liječnici verificiraju uredan tijek suprugine trudnoće, da ćete idućeg svibnja nakon sina dobiti i kćerku, onda se trebate osjećati sretnim čovjekom.

Luka Modrić je u subotu zrakoplovom iz Zagreba, via Frankfurt, odletio na drugu rundu Realove sezone.

- Sjajno mi je došao ovaj odmak nakon šest super intenzivnih mjeseci. Gladan sam treninga, igre, pobjeda, huka Bernabeua. Nakon 4 mjeseca Realove svakodnevice osjećam se još motiviranijim da maksimalno opravdam privilegij koji mi je taj klub omogućio transferom u Madrid.

Luka Modrić je momak 'zdrav u glavi'. Svjestan je da je veliko iščekivanje tog transfera tijekom ljeta, kao i golem novac koji je Real investirao u njegovo dovođenje (30 milijuna eura), pridonio postroženim kriterijima njegova učinka. Njega ta sudbina teških početaka prati od starta profesionalne karijere. U Dinamo je došao u zimu uoči Lige za ostanak i smjene trenera. U Tottenhamu je prve sezone kao najskuplja akvizicija trpio kritike dok su Spursi tavorili na dnu.

Hoće li u trećem istovrsnom scenariju, na najprestižnijoj pozornici, biti sličan happyend? Kako on gleda na prvu etapu Realove karijere? Mirnim je glasom odao tipičnu čvrstinu stava i vjeru u sebe.

- Ovo je Real Madrid, znam da je golem prije svega medijski pritisak oko transfera i kluba uopće pridonio da se od mene, kao i drugih igrača, očekuje puno. Ne tražim alibije, nisam taj tip, no faza prilagodbe vrlo zahtjevnoj stvarnosti Reala uzela je danak svima koji su dolazili u Madrid, pa tako i meni. Sigurno mi nije olakšalo to što sam propustio pripreme, a niti oscilacije forme i rezultata momčadi. Unatoč svemu tome zadovoljan sam prvom fazom života u Realu. Svi su me primili sjajno, od kluba preko igrača i trenera do navijača. Imao sam niz solidnih nastupa, negdje sam podbacio, ali ukupno gledano mislim da sam pokazao koliko mogu, da jesam na razini Realove dimenzije.

Izvor: sportske.jutarnji.hr