Za lošu tjelesnu formu nema alibija, treba nam jača konkurencija

Momčad u svakom pogledu nije u najboljem stanju. Rezultati su ispod očekivanja, a sigurno je i jedan od razloga za tako nešto i veliki broj ozljeda nogometaša koji često nose igru Zrinjskog.

Fizička sprema

Jedan od osnovnih problema ne tako širokog kadra Zrinjskog, bio je i taj što je momčad igrala zahtjevne europske susrete, stigao je i značajan broj ozljeda, a nakon svega stizao je i fizički umor.

- Trener Marijan Bloudek brzo je ustanovio kako imamo problema sa fizičkom spremom. On je tu sada već neko vrijeme, a smatram kako su naši igrači zadovoljni s njegovim metodama rada, iako smo u zadnje vrijeme imali dosta teških treninga.

Veliki dio treninga upravo je išao u tom smjeru, kako bi otklonili taj nedostatak loše fizičke pripreme. Prošli smo ciklus mini priprema na Kupresu, koji je po mom osobnom mišljenju bio prilično uspješan. Siguran sam kako ćemo nakon ovakve serije težih treninga biti u najmanju ruku fizički puno spremniji, a samim tim ćemo se lakše nositi s protivnicima - kazao je Damir Džidić, nogometaš Zrinjskog.

Slabija konkurencija

Džidić je sam priznao kako trenutačni kadar nije toliko jak.

- Treba biti realan pa kazati kako Zrinjski trenutačno nema toliko jak i kvalitetan kadar kakav je imao primjerice proteklih pet sezona. Ipak, to nije nikakav alibi. Moramo s onim što imamo, bez obzira na brojne ozljede igrati još bolje, a na zimu bi bilo dobro pojačati konkurenciju. Bez prave konkurencije teško ćemo svi igrački napredovati - dodao je Džidić.

Domaće susrete protiv Zvijezde u prvenstvu i Proletera u Kupu spomenuti igrač vidi kao šansu za bolje rezultate.
- Zvijezda je ispred nas na ljestvici. Neće nam biti lako, ali moramo zaigrati bolje i početi pobjeđivati.

Samokritike: Bez obzira na Europu i ozljede, momčad je morala biti bolja

Momčad Zrinjskog lošije rezultate je djelomično pružala i zbog velikog broja ozlijeđenih igrača, koji nisu uspjeli pružiti dobre izvedbe u kontinuitetu. Ipak, ako se izuzme par nesretnih ozljeda, jedan dio takvih moguć je i zbog 'zamora materijala', jer zbog Europe je Zrinjski počeo sezonu puno ranije.

- Kapetan Ivanković se lagano vraća, dok će Sušić i Selimović sigurno izbivati još neko vrijeme. Zadro je u boljem stanju, dok sam i ja imao jednu laganiju ozljedu, te sam, kao još nekoliko igrača, dobio poštedu koji trening. Stanje sa širinom kadra trebalo bi sada biti bolje. Što se tiče toga da smo počeli sezonu ranije, to ne može piti vodu. Morali smo biti fizički moćniji, a ne da kao protiv Borca padnemo već nakon prvog poluvremena. To nam se bez obzira na sve ne smije događati, kazao je još jednom Džidić.

Matej Damjanović [email protected]