Yuri Cortez: Nisam vidio jači adrenalin od hrvatskog

Yuri Cortez

... ali nikada nije postao vijest, kao što mu nikada ni sportaši nisu završili doslovno na glavi. Do utakmice Engleska - Hrvatska. Kad je Mario Mandžukić zabio pobjednički gol u 109. minuti, hrvatsko slavlje nije se zaustavilo na terenu, već u prostoru za snimatelje.

A izravno na putanji našao se fotoreporter agencije AFP Yuri Cortez pa su ga jednostavno poklopili tijelima.

- Vidio sam da igrači prilaze pa sam krenuo promijeniti aparat, da umjesto teleobjektiva nastavim snimati širokokutnim objektivom. Nije mi palo na pamet da se neće zaustaviti - kaže taj Salvadorac koji zadnjih sedam godina živi u Meksiku, gdje vodi dopisništvo AFP-a.

Cijelu je utakmicu snimao s istog mjesta - dobro je odabrao jer su sva tri gola pala na njegovo strani. A onda i - stampedo.

- Stolac mi se prevrnuo, pao sam na tlo, ali sam nastavio snimati - kaže.

Uhvatio je trenutke slavlja, ali i trenutak kad su igrači shvatili što su napravili i u šoku, nijemi, zastali nad njim.

- Mandžukić mi je pružio ruku i pomogao ustati. Pomogli su mi pokupiti opremu, stative i objektive. Ispričavali su se i pitali: "Jeste li dobro? Je li sve u redu?" A je, boljelo me. Za kraj, poljubio me Vida, pun emocija - smije se. Znam da je to adrenalin, dodaje Cortez.

Nagledao ga se u 27-godišnjoj karijeri.

- Najveću erupciju doživio sam u Brazilu 2013. na Kupu konfederacija kad je Španjolska eliminirala Italiju nakon jedanaesteraca - kaže te dodaje: - Ali ta euforija nije bila ni približna onoj hrvatskih igrača.

Večernji list