Wagner Santos Lago: Stižu me godine, ali ne dam se

wagner
Ponovo je junak tima s "Pecare" bio Brazilac Wagner Santos Lago, koji je postigao dva pogotka.

Iako je početkom godine napunio 39 godina, jedan od najboljih igrača u povijesti bh. prvenstva i najbolji strijelac ikada u Premijer ligi i dalje oduševljava svojim igrama, pišu Nezavisne novine.

"Iskreno, nisam planirao da ću igrati do 39. godine. Mogu reći da sam zahvalan Bogu što i dalje mogu igrati na ovakvom nivou. Znam da su me sustigle godine, ali teren je jedino mjerilo. Igraću dok god mogu, a još se osjećam dobro", kaže Wagner, ime koje je jedno od sinonima za bh. nogometa.

Jedan je od rijetkih koji su poštovani na svim stadionima u BiH, iako je većini protivnika svojim golovima zagorčavao život.

"Posebno sam sretan zbog te činjenice. Kada te drugi navijači gledaju kao dobar primjer to je veliki znak", ističe alfa i omega Širokobriježana već punih 11 sezona.

Široki Brijeg ove sezone ne igra onako kako su to navijači navikli, ali trijumf protiv Zrinjskog vratio je vjeru među navijače ovog kluba, ali i igrače. Najzaslužniji za to je bio ponovo Wagner.

"Samo sam dokazao da još mogu igrati na visokom nivou. Cijele sezone igramo toplo-hladno. Protiv Zrinjskog, koji je najbolji tim lige, smo konačno bili na nivou i ostvarili povoljan rezultat pred uzvrat. Ništa još nije gotovo, ali imamo ambicije da idemo do kraja u ovom natjecanju", rekao je Wagner, inače najstariji nogometaš u elitnom rangu bh. nogometa.

Situacija u Premijer lige je dosta složenija za Širokobriježane. Nalaze se na sedmom mjesto, što garantuje igranje u Ligi za opstanak, iako je cilj bio igranje Lige za prvaka. Ipak, Wagner smatra da još ništa nije izgubljeno:

"Nema predaje, ostale su još dvije utakmice. Pred nama je utakmica sezone protiv Sarajeva i učinićemo sve da dođemo do pobjede. Isto tako nadaćemo se kiksu Krupe u naredne dvije utakmice."

Za kraj smo majstora s "Pecare" upitali da prokomentira sada već povijesnu pobjede Barcelone nad PSG-om od 6:1.

"To je nogomet, koji nekada zna biti surov. PSG je imao 3:1 i mogao je sve riješiti, ali nije. Mislim da su ljubitelji nogmeta uživali i bili sretni što se desio onaj čudesan rezultat", zaključio je Wagner.