Wagner Santos Lago: Silno želim zabiti stotku, ali naslov prvaka je važniji

Wagner Santos
...od najboljih igrača koji je igrao u poslijeratnom bh. nogometu. Međutim, Wagner Santos Lago je i sada, sa 37 godina, iznimno motiviran, a za drugi dio sezone postavio si je dva cilja.
Dugi niz godina mnogi koji prate partije Širokog Brijega pitali su se: "Što kada Wagner ode?" Pitali su se vjerojatno očekujući da ovaj neće potrajati toliko dugo, no Brazilac ih je sve demantirao. Prošle je sezone s 18 pogodaka bio najbolji strijelac Premier lige, a tomu je dodao i četiri komada u Kupu, a ove je već na pola skupio jedanaest - sedam puta bio je strijelac u prvenstvenim utakmicama, po dva puta u Europi i Kupu. Stati ne planira, jer pred njim je prilika koja se ne pruža svim nogometašima.
S 93 pogotka već je najbolji strijelac Premier lige svih vremena, Emir Obuća ostao je na 90, pa je jasno što si je poželio u nastavku prvenstva.
- Još mi sedam golova nedostaje do stotke..., jasno, to mi je jedan od ciljeva, velika želja. Ali prije svega želim drugi naslov prvaka, rekao nam je uvijek raspoloženi kapetan Širokobriježana.

Iskusna pojačanja

Wagner dobro zna da će se on i suigrači za treću titulu Širokog morati namučiti. Bogato Sarajevo je na minus dva, Zrinjski ima tri, Željezničar četiri boda manje. Ali ipak smatra da Široki u svojim rukama ima jake argumente.
- Dugo smo zajedno, poznajemo se, trener je dugo tu. To su naše glavne prednosti. U prvom dijelu je uglavnom išlo dobro..., sve osim poraza u Travniku. U nastavku je najvažnije imati kontinuitet, dobro početi proljeće.
Ističe Wagner i pojačanja, a na Pecaru su ove zime "sletjela" samo dva - napadač Dino Kresinger i veznjak Tai, Wagnerov sunarodnjak.
- Iskusni su i brzo su se uklopili. Mislim da im je odmah bilo jasno da smo mi jedna velika obitelj, zato se tu dobro osjećaju. Kresinger je visok, jak je. Poput naših bivših napadača Marića ili Kordića. Nije sprinter, ali ima dobru tehniku. Tai..., on je s juga Brazila, gotovo s granice s Argentinom. A oni igraju karakteristično. Dosta je dobar tehničar, ali voli odigrati i potez. Vjerujem da će nam obojica biti od koristi.
Još jedan Brazilac u timu? Za Široki je to zapravo malo, s obzirom da su nekad znala igrati i četvorica. Wagner ima odgovor na trenutačno stanje...
- Dobro nam ide, zato nam ne treba više Brazilaca, ispalio je kroz smijeh.

Mlade nade

A Širokom dobro ide dobrim dijelom i zbog mladih igrača. Baš je Wagner znao kritizirati nadolazeće mlade snage Širokog kako kao igrači nisu dovoljno ambiciozni, da se zadovolje ulaskom u prvi tim. Došla je, čini se, neka nova, ambicioznija generacija.
- Marić je otišao u Dinamo, ali ima tu mladih igrača koji obećavaju. Kožulj, Ćorluka, zatim trojica koja su nedavno potpisala, Menalo, Lončar i Juričić..., svi oni odlično rade, lijepo se ponašaju. Šteta što je Juričić imao problema s koljenom, od čega se još oporavlja, ali vratit će se. Jako mi je drago što naša djeca odlično napreduju, a ovo je za njih osjetljivo vrijeme..., prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet. Nije to isti nogomet, isti ritam igre, ali odlično se prilagođavaju, a sigurno će biti još bolji.
Pojedinci iz spomenutog društva već su dali veliki doprinos Širokom, posebno Zvonimir Kožulj, od kojeg se ovog proljeća očekuje novi skok u formi.
- Odradio je par posudbi i vratio nam se pun samopouzdanja, jako mi je drago zbog toga, kaže neuništivi Brazilac koji rivale ne želi toliko hvaliti.
Sarajevo djeluje najopasnije, ali Wagner ističe da im novci ne moraju nužno donijeti i titulu.
- Doveli su dosta igrača i svi su oni kvalitetni, ali treba to sve uigrati. Vidjet ćemo. Ne sumnjam da će biti neizvjesno do samog kraja, jer tu su i Zrinjski, Željezničar, ali i Olimpic.

Kažu mi da bi mogao biti dobar trener

Iako mlađi, Wagnerov brat Bajano, koji je svojevremeno upisao i jedan nastup u dresu reprezentacije BiH, već se dao u trenerske vode. Ni kapetan Širokog ne bježi od te mogućnosti...
- Bajano je već neko vrijeme trener u omladinskoj školi u Kubanu iz Krasnodara, gdje je i igrao. Zvao ga je predsjednik kluba, nije se mislio. Ja osobno prije par godina o tomu nisam razmišljao, ali sada je drukčije. Kažu mi da bi mogao biti dobar trener, da imam nešto..., u svakom slučaju, volio bih pokušati. Pruži li mi se prilika, možda baš u Širokom. Vidjet ćemo, rekao nam je.

Dnevni list