Wagner: Možemo izboriti dvije utakmice s Lyonom

NK Široki Brijeg, Gabala, Gorana Zakarić, wagner, NK Široki Brijeg, Mlada Boleslav, wagner, NK Široki Brijeg, wagner, Wagner Lago, NK Široki Brijeg

Brazilac Wagner, najbolji strijelac Širokog u Europi sa šest pogodaka uz svoje ime, vjeruje da je taj jedan gol u češkoj ipak veliki zalog.

Mlada Boleslav je uoči prve utakmice sa Širokim poprilično favoriziran, a dosta ih je i nakon 2:1 ostalog tog mišljenja. Ne i najbolji strijelac Premier lige prošle sezone, Wagner.

- Nisu me impresionirali. Ekipa su koja odradi posao, ništa posebno, njegov je dojam nakon prvih 90 minuta protiv Čeha.
- Igraju šematski, najčešće igraju na bok, odakle prijete centaruštovima, ali pojedinačno mislim da smo mi čak i kvalitetniji od njih, dodao je.
Ipak, par imena posebno mu se svidjelo.
- Skalak, koji nam je zabio iz slobodnjaka, je pravi igrač, ustvrdio je, usput potvrdivši da nije znao kako je ovaj ustvari posudba Sparte.
- Za mladog igrača, jako je dobra bila i petica, Milla ako se ne varam. Bio je vrlo smiren.

Nije ga iznenadilo što je utakmica bila poprilično gruba, a ni par sudačkih previda nije bilo nešto što vidi prvi puta...
- Da, bila je to čvrsta utakmica. Ja sam u jednom trenutku dobio udarac koljenom s leđa, zbog kojeg sam izgubio dah. Bilo je žestoko, ali ipak korektno. Suđenje? Pa, bilo je par situacija. Recimo na Mariću nije sviran prekršaj kada se u završnici utakmice našao u sjajnoj prilici..., a i prije toga, kod 0:0, sudac nije vidio penal na Laštri. Ali nema veze, u nogometu se to događa.

Sve u svemu, Široki u prvoj utakmici nije odigrao nešto posebno, no Wagner je svejedno uvjerenja da je pred njim i njegovim suigračima u četvrtak velika prilika...

- Igramo kod kuće, gdje smo uvijek dobri, a vjerujem da možemo puno bolje nego u Češkoj, gdje nismo bili na željenom nivou. Imamo aktivan rezultat, možemo proći dalje, a možda i najveći motiv to je da možemo izboriti dvije utakmice s Lyonom. Mislim da imamo veliku šansu proći dalje, zaključio je Brazilac.

Gledatelji će ovog puta doći

Nešto više od tisuću gledatelja vidjelo je uzvratni duel s Gabalom, u kojem je Široki izborio dvije utakmice s Mladom Boleslavom. Vrlo slaba posjeta s obzirom da se radi o Europi. Ipak, Wagner je uvjerenja da će protiv Čeha biti bolje.
- Protiv Gabale je padala i kiša, prisjetio se Wagner, dodajući: A vjerujem da će ovog puta biti puno drukčije. Gledatelji će ovog puta doći.

Dnevni list