Vukas: Gubimo korak za vrhom i to ne izgleda dobro; Dudić: Nagrađeni smo za borbenost

Vukas: Gubimo korak za vrhom i to ne izgleda dobro; Dudić: Nagrađeni smo za borbenost

Nakon gradskog derbija Velež - Zrinjski 1:0 novinarima su se obratili treneri Hari Vukas i Feđa Dudić. 

"Jedna teška i neizvjesna utakmica, odlučio je jedan prekid u kojem su igrači Veleža pokazali veću želju i postigli gol", kazao je Hari Vukas i dodao: 

"Ne vjerujem da je značaj utakmice ostavio traga. Nismo prema naprijed bili kvalitetni, posebno u prvom dijeliu koje smo trebali puno bolje iskoristiti. Velež je u nastavku preuzeo inicijativu. Baš u trenutku kad su upali, dogodila se jedna greška koja je donijela pritisak na našu zadnju liniju. Primili smo gol, i zatim imali šansu da izjednačimo. Nismo uspjeli i Velež je došao do pobjede". 

Zrinjski je nakon novog poraza sve dalje od vrha ljestvice. 

"Gubimo korak sa vrhom i to ne izgleda dobro. Moramo neke stvari raditi bolje. Liga je izuzetno teška, moramo pronaći snagu da se vratimo gdje nam je mjesto. Moramo biti samokritični, dobro se naspavati i razmisliti kako se suprostaviti Željezničaru", komentirao je Vukas. 

Trener Veleža bio je zadovoljan velikom pobjedom u gradskom derbiju. 

"Prvo poluvrijeme smo prepustili Zrinjskom inicijativu, ali bez pravih prilika. Najbolja situacija u prvom dijelu je bila kada je Fajić zakasnio na ubacivanje s desne strane. Odlično smo otvorili drugo poluvrijeme, ali smo pred kraj utakmice 'pali'. Rekao sam Zvoniću da uđe i postigne gol, te je nakon postignutog gola dotrčao do klupe i zahvalio se na povjerenju. Nije mu bilo lako nakon autogola. Da bi završilo neodlučeno ne bi bilo nezasluženo, željeli smo više pobjedu, i zato smo pobijedili", istaknuo je Dudić i dodao: 

"Puno nam znači ova pobjeda, ona je ohrabrenje za nastavak sezone. Pokazali smo da imamo kvalitetu, i nema brige za ovaj Velež.  Mislim da je sve proteklo u najboljem redu. Atmosfera na terenu i na tribinama je bilo dosta korektno, osim tih nekih topovskih udara i baklji".