VIDEO  Vučinić preokrenuo u rimskom derbiju

Nakon dva dana izbivanja na vrh ljestvice se tako vratila Roma i ponovno ima jedan bod plusa u odnosu na milanski Inter. S druge strane Lazio će i dalje u završnici sezone nemirno spavati jer im je ugrožen prvoligaški status. Četiri kola prije kraja imaju tek tri boda više od Atalante koja je na 18. mjestu ljestvice.

Rimski derbi je, kao i uvijek, bio naelektriziran do krajnjih granica, pa ne čude dva jedanaesterca, jedan crveni karton (Lazijev igrač Ledesma u završnici) i devet žutih kartona (Laziju dva, a Romi sedam).

Apsolutni junak utakmice bio je Vučinić koji je postigao oba pogotka u nastavku i tako Lazijevih 1-0 preokrenuo u Rominih 2-1. Prvi pogodak je Vučinić zabio iz jedanaesterca, nakon prekršaja na Taddeiju (54. minuta). Deset minuta kasnije je gromovito izveo slobodan udarac s 20 metara, a unatoč tome što je lopta proletjela sredinom vratiju, golman Lazija Muslera nije imao nikakve šanse. Lopta je strašnom brzinom odsjela pod gredu za 2-1.



- Ovo je najbolji osjećaj koji se u nogometu može postići. Pobjeda u ovakvoj utakmici uz takav osobni doprinos čini me posebno sretnim - izjavio je junak rimskog derbija.

No, prije svega toga, u 47. minuti, Lazio je imao meč loptu za pobjedu. U trenutku kada su vodili 1-0 Floccari je izveo jedanaesterac, no lopta je pogodila u noge vratara Rome Julija Sergija, čime je ovaj dao veliku šansu suigračima da okrenu rezultat.

- Obrana penala bila je ključ pobjede, to nam je dalo poticaj, jer da su poveli 2-0 ne znam što bi se dogodilo. Ipak, dokazali smo da zaslužujemo držati vrh Serije A - zaključio je crnogorski napadač.

Dakako, utakmica je bila protkana čestim prekidima, pogotovo u završnici kada je Lazio ganjao barem bod. No, nominalni domaćini nisu stvorili niti jednu izglednu šansu od 64. minute kada je Vučinić zabio za 2-1.

Uvodni pogodak na ogledu bila je majstorija kapetana Lazija Tommasa Rocchija, koji je sjajno pobjegao obrani Rome i provukao loptu kraj istrčalog Julija Sergija.

Nakon utakmice je došlo do naguravanja igrača oba sastava, no jači fizički ispadi ipak nisu zabilježeni. Tek recimo da je Francesco Totti, kapetan Rome, uz smiješak sugerirao navijačima Lazija moguće ispadanje u drugu ligu (palcima prema dolje).

Serie A, 34. kolo:

Lazio - Roma 1-2 (Rocchi 15 / Vučinić 53-11, 64)

vecernji.hr