Vratarska obitelj Vasilj: Filip ponajbolji vratar Prve lige, 'kuca na vrata' mlade reprezentacije

Vladimir Vasilj, sin filip, Čapljina

Nogometaši Čapljine pobijedili su u gradskom derbiju ekipu Goška s 2:1. Dobru partiju pružio je mladi vratar Filip Vasilj, koji je u dosadašnjem tijeku sezone primio samo tri pogotka.

Po toj statistici Vasilj je na samom vrhu ljestvice Prve lige FBiH, jer i vodeći Olimpic također primio tri gola.

Vasilj je na početku sezone u Čapljinu došao iz hrvatskog trećeligaša Imotskog.

Mladi čuvar mreže karijeru je započeo u mlađim uzrastima Zrinjskoga, te karijeru vrlo uspješno nastavio u zagrebačkoj Lokomotivi. S tom momčadi nastupio je u Uefinoj ligi prvaka za juniore, što mu je otvorilo vrata mlade BiH reprezentacije U-17.

Pod vodstvom izbornika Sakiba Malkočevića 2016. godine mladi Vasilj nastupa na Europskom prvenstvu U-17. Kasnije je branio boje i reprezentacije BiH U-19.

Njegove igre u dresu hercegovačkog prvoligaša najbolja su preporuka za poziv u mladu reprezentaciju BiH koju vodi izbornik Vinko Marinović.

Inače, Filip Vasilj je sin Vladimira Vasilja koji je ostavio traga ponajviše na zelenim travnjacima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. On je ostao zapamćen kao član Vatrenih 1998. godine u Francuskoj kada su izabranici Ćire Blaževića osvojili broncu.

Otac Vladimir branio je boje Zrinjskoga na početku obnavljanja kluba te vodio Široki Brijeg do naslova prvaka. Brat Nikola također se može pohvaliti zavidnom karijerom. Sa Zrinjskim je osvajao naslove prvaka BiH, a danas je član ukrajinske Zorye.