Vokrri: Volio bih da Kosovo u kvalifikacijama igra sa Srbijom

kosovo, nogomet, vokrri
Nogometna reprezentacija Kosova sudjelovat će u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine, potvrdio je to i predsjednik Nogometnog saveza Kosova Fadil Vokrri za srbijanski Kurir.

Nedavnom sastanku u Nyonu nazočio je i velik broj albanskih tajkuna te su lobirali za primanje Nogometnog saveza Kosova u Uefu. Kako se Uefin predsjednik Michael Platini protivi toj ideji, u NS Kosova nadaju se njegovu brzom odlasku s te dužnosti. Zato s nestrpljenjem čekaju izbore sljedeće godine te se nadaju da će Platinija zamijeniti netko drugi. Što se tiče Fife, to je navodno gotova stvar.

- To se mora dogoditi, to je realnost. Želimo igrati u kvalifikacijama i ne vidim prepreku da se to dogodi. Kosovo je priznala 71 država. Većina njih su ekonomske i nogometne sile čija je želja da reprezentacija Kosova bude Uefin i Fifin član - rekao je Vokrri.

Predsjednik NS Kosova istaknuo je da je smisao nogometa spajanje ljudi i država.

- Volio bih da u našim prvim kvalifikacijama za SP budemo u skupini sa Srbijom, to bi smanjilo napetosti. U NS Kosova želimo što prije odigrati prijateljski susret s "orlovima", a moja je osobna želja da se ta utakmica igra na stadionu Partizana, za koji me vežu najljepše uspomene iz igračke karijere - zaključio je predsjednik NS Kosova Vokrri.