Vitalni djedica s 83 godine igra nogomet: Kao stijena sam, tražim klub

Vitalni djedica s 83 godine igra nogomet: Kao stijena sam, tražim klub

Osjećam se kao da mogu odigrati 90 minuta. Dat ću 100%. Čvrst sam kao stijena, dobro građen, neustrašiv i s pravom ljubavi prema nogometu, rekao je za SPORTbible najstariji britanski nogometaš Dickie Borthwick (83), prenosi 24sata.hr.

Iako ne ide ništa mlađi, još je uvijek kako ističe 'k'o violina'. Vjerojatno je i u pravu jer postoji mogućnost da je najspremniji čovjek svojih godina na svijetu. Učimo dok smo živi, a zna to i Dickie koji i dan danas trenira i uvježbava nove stvari.

- Često vježbam svoj udarac tako da nabijam loptu u zid kako bi moje noge ostale pokretljive. Svako jutro čim izađem iz kuće 10 puta duboko udahnem svjež zrak. Također to radim i prije spavanja - jasan je djedica.

https://twitter.com/sammerron1987/status/734864715764142080?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E734864715764142080&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.24sata.hr%2Fsport%2Fdeda-se-ne-da-tek-su-mi-83-i-kao-stijena-sam-trazim-klub-655361

Umirovljeni inženjer iz Weymoutha ne misli stati s nogometom već je u potrazi za novim klubom nakon što je lokalni klub za čije je veterane dosad nastupao, raspustio veteransku momčad.

-Veoma sam dostupan, strašno mi nedostaje nogomet. Postoji jedan klub u blizini, ali oni nisu 'veterani'. Svi imaju 35 - 40 godina, i jako su ambiciozni te natjecateljski nastrojeni. Mi smo igrali jednom u dva tjedna, bilo je to pravo prijateljstvo i nešto čemu sam se veselio. Nekad sam i svirao klavir u pubu, ali ti su dani iza mene - rekao je ovaj krilni napadač koji može igrati i u špici.

https://www.youtube.com/watch?v=KN9rXGXPeos

Igrao je u nekoliko humanitarnih utakmica, ali on želi nešto više. Za klubove koje traže napadače s iskustvom prava je prilika jer, budimo realni, vjerojatno je najiskusniji napadač na planeti.

- Spreman sam odigrati svih 90 minuta. Naravno, neću moći trčati kao prije 30 godina, ali trčat ću svojom brzinom. Sigurnom brzinom.

'Fit sam jer ne jedem smeće, nogomet me spasio od tumora'

Dickie je inače veliki navijač Manchester Uniteda, a u svojoj je 72 godine dugoj karijeri odigrao više od 1600 utakmica te ih misli odigrati još. 'Tenk', kako ga zovu i danas, zabio je i preko 400 golova, a u tako je dobroj formi zahvaljujući strogoj dijeti.

- Ne jedem smeće. Pokušavam jesti zdravu, kvalitetnu hranu. Pa ne želite izaći na teren i izgledati kao bačva? - našalio se iskusni nogometaš.

Ipak, voli popiti koju pivu s dečkima poslije utakmice.

- Nisam teški pivopija, ali to je moja rutina. Doktor mi je jednom rekao kako je nekoliko pinti poput lijeka. Poslušao sam njegov savjet i pogledajte me sada.

Kroz karijeru imao je puno sreće pa je praktički prošao bez ozljeda.No, jednom je prilikom otišao kod doktora nakon što su ga ozlijedili na utakmici, a iako mu nije bilo ništa, morao je dati krv. A onda je saznao kako stvari stoje...

- Rekli su mi lošu vijest da imam rak prostate, ali da se može liječiti. No, moja ljubav prema nogometu pomogla mi je da i to prebolim . rekao je Dickie koji se uspješno oporavio od tumora prostate.

A on samo želi ponovno igrati nogomet, bilo to u nekom klubu ili pak na humanitarnim utakmicama. Samo želi taj osjećaj koji toliko voli.