Visoki rizik u Mostaru: Bh. mediji elektriziraju atmosferu pred derbi!

...u rizične susrete, pišu Nezavisne novine.

Uzimajući u obzir dosadašnja loša iskustva kada su u pitanju dueli klubova iz istočnog i zapadnog dijela Mostara, Policijska uprava ovog grada najavila je žestoke mjere osiguranja. Svima su u sjećanju scene iz rujna 2011. s meča Kupa BiH kada su sa dijela tribina koji pripada navijačima Zrinjskog na teren utrčali navijačii i htjeli da se obračunaju s nogometašima Veleža koji su spas pronašli u svlačionici.

Neredi su se kasnije prenijeli na ulice Mostara, gdje je došlo do sukoba huligana i policije, u kojima je bilo i ozlijeđenih. Tako u nedjelju na stadion "Pod Bijelim brijegom" neće moći da uđu pijane osobe ili one koje su pod dejstvom opijata i droga, a biće izvršen detaljan pretres svakog navijača, te će biti onemogućena uporaba pirotehničkih sredstava.

"Ako bude upotrebe pirotehničkih sredstava, osoba koja bude koristila pirotehniku biće odstranjena sa stadiona. Na stadion neće moći ući osobe koje imaju ijednu prijavu o narušavanju javnog reda i mira u službenim dosijeima", navedeno je u priopćenju PU Mostar.