Visoke novčane kazne za Rudar, Velež, Sarajevo, Zrinjski..

Visoke novčane kazne za Rudar, Velež, Sarajevo, Zrinjski..
Rudar je kažnjen sa 1.000 KM zbog kršenje člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH, odnosno neprijavljivanja licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice devetog kola protiv Širokog Brijega te sa 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i skandiranja političkih poruka navijača.

Klub iz Prijedora kažnjen je još sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice desetog kola protiv Slavije i skandiranje političkih poruka navijača.

FK Velež kažnjen je ukupno sa 5.000 KM. Kazna od 1.000 KM mostarskom klubu izrečena je zbog kršenje člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH, odnosno neprijavljivanja licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmice devetog kola protiv Olimpica te dodatno sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice.

Velež je kažnjen sa 1.000 KM zbog kršenje člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH - neprijavljivanja licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmice 10. kola protiv Drine, a ista kazna izrečena mu je zbog identičnog prekršaja u meču Kupa BiH protiv Slobode Novi Grad.

FK Sarajevo kažnjen je sa 4.500 KM. Kazna od 1.000 KM izrečena mu je zbog kršenje člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH-neprijavljivanja licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmice devetog kola protiv Radnika, a zbog identičnog prekršaja Sarajevo je po 1.000 KM kazne dobilo i za susrete 10. kola protiv Viteza i Kupa BiH protiv Zrinjskog. Dodatno je klub sa Koševa kažnjen sa 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom meča s Vitezom.

Željezničar je kažnjen ukupno sa 3.500 KM, od kojih je kazna od 1.000 KM izrečena zbog kršenja člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH-neprijavljivanja licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice devetog kola protiv Drine a kazna od 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Zrinjski i Drina kažnjeni su sa po 3.000 KM.

Klub iz Mostara kažnjen je sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tijekom susreta devetog kola protiv Borca, te sa 2.000 KM zbog istog prekršaja u meču Kupa BiH protiv Sarajeva.

Drina je kažnjena tri puta sa po 1.000 KM zbog kršenja člana 17 Propozicija natjecanja PLBiH, odnosno neprijavljivanja licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku s utakmica protiv Veleža, Željezničara i Bratstva.

FK Slavija kažnjen je sa 1.000 KM zbog odstupanja od rokova u postupku licenciranja, odnosno dostave dokumentacije za sezonu 2015./2016. Kazne od po 1.000 KM izrečene su tuzlanskoj Slobodi i Olimpicu zbog neprijavljivanja licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku s utakmica Kupa BiH protiv Goražda, odnosno Radničkog./HMS/