VIDEO  Yahoo i CNN: Split se vidio i iz svemira za proslave Hajdukova rođendana

...nad Splitom, ali i oko dubrovačkih zidina, u subotu navečer i u noći na nedjelju. Pri tome su mnogi čitatelji u komentarima izrazili divljenje spektaklom koji je priređen na nebu, piše slobodna dalmacija.

Primjerice, američki CNN je opisujući proslavu u gradu ubacio rečenicu "Split je potvrdio svoj status najluđeg grada na svijetu".
I ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe izvijestio je o Hajdukovoj stogodišnjici.

- Hajduk Split je ugasio 100 svjećica na svojoj rođendanskoj torti. Hrvatski klub slavi stogodišnjicu, sjećajući se grupe studenata koji su iz Praga donijeli ideju o osnutku kluba, što se i dogodilo 13. veljače 1911. Veliki vatromet organiziran je u subotu navečer - piše L'Equipe, napominjući kako je Hajduk tri puta u svojoj povijesti igrao četvrtfinale Lige prvaka.

I dvije krovne nogometne organizacije, svjetska i europska, također su popratili Hajdukovu proslavu. FIFA je na svojoj službenoj web stranici javila kako je proslava počela ‘spektakularnim vatrometom iznad stadiona na Poljudu u ponoć sa subote na nedjelju'.

I FIFA ističe kako je Hajduk tri puta bio sudionik četvrtfinala najjačeg europskog klupskog natjecanja. Na naslovnici UEFA-ine web stranice jučer je bio i naslov ‘Hajduk obilježio stogodišnjicu sa stilom'. UEFA-in dopisnik iz Hrvatske izvijestio je kako su igrači Slavije postigli dva prekrasna pogotka, ali i da je to ‘teško moglo pokvariti slavlje u Splitu'.

Portal ‘Yahoo Sports' veću je pozornost pridao spektakularnom vatrometu i bakljadama, priloživši dokaze o tome u dvije slike te videozapisu iz Dubrovnika.

- Hajdukovi navijači - poznati kao Torcida, najstarija navijačka skupina u Europi, dali su sve od sebe kako bi Split i nekoliko susjednih gradova tisućama baklji učinili vidljivima iz svemira - piše Yahoo Sport.

U šaljivome tonu zaključili su kako ‘to očito nije bio sjajan dan samo za Hajduk i njegove navijače, već za svakoga tko u Hrvatskoj prodaje baklje'.