VIDEO  Wayne Rooney za slavlje Uniteda u Gradskom derbiju

Manchester U, Rooney, Manchester United, Wayne Rooney, Darron Gibson, Jonny Evans, Wayne Rooney, Manchester U, Wayne Rooney, Manchester United, Wayne Rooney, everton

United je nadoknadio poraz od 2-1 iz prve utakmice i plasirao se u finale, u kojem će se 28. veljače na Wembleyju sastati s Aston Villom. Momčad iz Birminghama još ranije je u dvije polufinalne utakmice s ukupnih 7-4 eliminirala Blackburn.

Dramatični dvoboj gradskih suparnika na Old Traffordu razriješio je pogotkom iz blizine u drugoj minuti sudačke nadoknade ponajbolji Unitedov igrač i engleski reprezentativac Wayne Rooney. U trenucima kada su svi već bili spremni na produžetke, Rooney je prisebno poentirao za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

United je poveo pogotkom Paula Scholesa koji je uputio precizni prizemni udarac s ruba kaznenog prostora u 52. minuti. Na 2-0 povisio je Michael Carrick u 71. minuti, također prizenmim udarcem iskosa s desne strane.

No, na scenu je potom stupio bivši Unitedov napadač, Argentinac Carlos Tevez, koji je vrlo atraktivnim pogotkom u 76. minuti vratio razvnotežu što se tiče ukupnog rezultata. Podsjećamo da je Tevez zabio oba gola i u prvom polufinalnom susretu u kojem je njegov novi klub svladao bivši s 2-1.

Ipak, Wayne Rooney pobrinuo se za ukupnu pobjedu renomiranijeg kluba iz Manchestera u samoj završnici.

 

Alex Ferguson: "Bio je to derbi, a u derbijima uvijek želite pobijediti jer to su utakmice s posebnim začinom, nakon kojih dolazi posebno slavlje. Imali smo strpljenja i kada smo ubacili u višu brzinu bili smo stalna prijetnja. Mislim da je Wayne Rooney odigrao utakmicu svjetske klase, bio je još bolji nego u subotu kada je postigao četiri pogotka. Fenomenalno!"

Roberto Mancini: Igrali smo vrlo dobro, pod pritiskom smo bili samo deset minuta i u tih deset minuta nismo imali sreće. Ostatak utakmice odigrali smo vrlo dobro i žao mi je igrača i navijača. Svi komplimenti mojim igračima, a sada idemo osvojiti FA kup."

Wayne Rooney: "Kad smo ih pritisnuli nisu znali gdje su i nisu nam mogli ništa. Darren Fletcher je još jednom bio nevjerojatan, a tako igra već godinama. Na neki način on je neopjevani heroj ove momčadi bez koje ne bi bilo ni ovakvog Uniteda. On je jednostavno svjetska klasa i ne bih ga mijenjao ni za jednog igrača."