VIDEO  Vanzemaljac Messi s četiri gola razbio Arsenal!

Lionel Messi, Lionel Messi, Liga prvaka, Liga prvaka, ionel Messi, Lionel Messi, najbolji Barcelonin strijelac, barcelona, nogomet, Lionel Messi, Argentina, barcelona, FC Barcelona, Liga prvaka, barcelona, Ajax, FC Barcelona, Liverpol
Početak utakmice nije niti malo nalikovao prvom dvoboju u Londonu kada je Barcelona već na startu mogla napuniti mrežu Arsenala. Gosti iz Lodona postavili su se vrlo čvrsto na sredini terena i odlično su zatvorili sve prilaze svojim vratima. Svoju priliku čekali su iz kontranapada i baš jedan takav urodio je plodom u 18. minuti.



Abu Diaby je na desnoj strani izbacio Thea Walcotta, koji je izbjegao zaleđe, pobjegao obrani Barçe i potom u sredini šesnaesterca pronašao Nicklasa Bendtnera. Prvi pokušaj napadača Arsenala obranio je Victor Valdes, ali u drugom je Danac bio precizniji šokiravši prepuni Camp Nou.



Ovaj pogodak kao da je naljutio domaće nogometaše, a pogotovo Lionela Messija od kojeg se, izostankom Zlatana Ibrahimovića – najviše očekivalo. I omaleni Argentinac nije razočarao svoje obožavatelje. Već u 21. minuti najbolji nogometaš današnjice prošao je pored trojice gostujućih igrača i zakucao loptu iza leđa nemoćnog Manuela Almunije.



Vidjelo se da se Messi sve više zakuhtavao i nastavio opasno prijetiti gostujućim vratima, a u 37. minuti je postigao novi gol. Nakon što je obrana Arsenala slabo počistila pred svojim vratima, lopta je došla do argentinskog napadača koji je lakoćom prebacio Almuniju za vodstvo Barçe.



Samo šest minuta kasnije Guardiolini igrači izveli su školski kontranapad, Keita je glavom gurnuo loptu u for za Messija, koji je izašao sam pred vratara Topnika i u stilu Davora Šukera (kada je prebacio Petera Schmeichela op.a.) elegantno lobao opet nemoćnog i sada već očajnog Almuniju.

Tako je 'izvanzemaljac' iz argentinskog Rosarija za samo 21 minutu demolirao Wengerovu družinu i već u prvom poluvremenu uveo Barcelonu u polufinale Lige prvaka. U nastavku utakmice Pep Guardiola je vrlo rano iz igre povukao Krkića te uveo Yayu Tourea kako bi učvrstio sredinu terena i čuvao visoku prednost.

Prilike su se u drugom poluvremenu brojale na prste jedne ruke, pa je tako u 68. minuti loše pucao Rosicky, tri minute kasnije Pedro je mogao dotući goste, ali je, na asistenciju (a koga drugoga) Messija, promašio prazna vrata. Odmah na drugoj strani je Bendtner, umjesto mreže, glavom pogodio stativu.

U 73. minuti je u igru ušao Eduardo da Silva zamijenivši Rosickog, ali pred velikim auditorijem na Camp Nou hrvatski napadač nije uspio pokazati gotovo ništa. U 87. minuti vidjeli smo odličan pokušaj Maxwella, ali je Almunia konačno nešto i obranio.

No, samo minutu kasnije nije uspio ukrotiti novi bijeg Messija, koji mu je gurnuo kroz noge za svoj četvrti gol na utakmici, osmi u ovogodišnjoj Ligi prvaka i 25. ukupno u tom natjecanju dostigavši na toj ljestvici Rivalda, koji je dosad bio Barçin rekorder.
net.hr