VIDEO  Svi golovi najvećeg nogometnog božanstva!

Podsjetimo, Lionel Messi je prošlog vikenda u prvenstvenoj pobjedi nad Sevillom zabio dva pogotka u posljednjim minutama utakmice i postao najmlađi igrač u povijesti Barcelone koji je stigao do čarobne brojke od 100 golova.



Točnije, 22-godišnji Argentinac je u 188 nastupa za svoj klub ukupno zabio 101 pogodak zbog čega se trener Pep Guardiola poklonio najboljem europskom i svjetskom nogometašu 2009. godine:



"Čestitam mu. Nevjerojatno je što je uspio učiniti s tako malo godina, a vjerujem da će porušiti još dosta rekorda. Nevjerojatno je da njegove ambicije nemaju granice i znam da se neće samo tako zaustaviti. On je besprijekoran primjer za sve nadolazeće generacije nogometaša", izjavio je Guardiola.

Messijeva čudesna priča u Barceloni počela je 16. studenog 2003. kada je sa 16 godina i 145 dana upisao prvi nastup za katalonski klub u prijateljskoj utakmici protiv Porta. Manje od godinu dana nakon toga zabilježio je i premijerni nastup u španjolskoj ligi protiv Espanyola.

  • PIXSELL

Prvi pogodak za seniorsku momčad, kojim je započeo sjajan niz, Barçin napadač je zabio Albaceteu 1. svibnja 2005. kada je imao 17 godina, 10 mjeseci i sedam dana i tako postao najmlađi igrač Barcelone koji je bio strijelac u Primeri.

Dvije godine kasnije taj mu je rekord 'ukrao' Bojan Krkić i to baš na Messijevu asistenciju.

Net.hr