VIDEO  Strašni golovi legendarnog Bake Sliškovića

Baka Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Igor Štimac, Hajduk, Blaž Slišković, Hajduk, Baka Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, NS BIH, Baka Slišković, NK Široki Brijeg, Premijer liga BiH, Blaž Slišković, medina, zinadin zidane, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Branko Grgić, Igor Štimac, Blaž Slišković, namještanje utakmica, Qingdao Jonoon, Blaž Slišković, Blaž Slišković, kina, HŠK Zrinjski, Hajduk, Krunoslav Lovrek, Blaž Slišković, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, razvodi, ceca kitić, Blaž Slišković, Blaž Slišković, djed, Blaž Slišković, HNK Hajduk, Hajduk, Blaž Slišković, novi pazar, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Sjeverna Koreja, Blaž Slišković, baka, Blaž Slišković, Split, Mostar, Hajduk, Blaž Slišković, blaž baka slišković, Stadion

...stanu i potom zaboravio gdje je ključ", no njegove majstorije se i danas prepričavaju. Postoje golovi kojih se navijači sjećaju cijelog života i uvijek ih
nanovo prepričavaju. Postoje nogometni majstori koji su navijačima toliko prirasli srcu, pa u ovim današnjim jadnim utakmicama kažu "to bi taj i taj ovako napravio".

Upravo je o takvom igraču riječ. I danas na Poljudu, kada netko nema pojma, vele "Slišković bi to napravio ovako"... Ovaj Sportski vremeplov, nakon sjajne priče o velemajstoru Robertu Prosinečkom, nastavljamo podsjetnikom na još jednog genijalnog nogometaša s ovih prostora, a da bude sve pravedno između našeg dragog sjevera i juga, a na inzistiranje navijača iz Primoštena, sjetit ćemo se legendarnog - Bake. Blaža Sliškovića!



Gol protiv Torina u drugoj utakmici drugog kola Kupa UEFA-e 1985. godine jedan je od najatraktvnijih viđenih ikada južno od Alpa. Slobodan udarac s tridesetak metara, "felšan" suprotno fizičkim zakonima i delirij!



Hajduk je naposljetku prošao Torino, u toj drugoj utakmici slomio ga je s 3:1, u prvom dvoboju bilo je 1:1, i Torino je "iša ča".

Slišković je driblao koga je htio i kada je htio, i Dossenu i Schafnera i Brazilca Ceresa. Dodavao je kome je htio, pucao otkud je htio. U tim utakmicama je pokazao svoj talent kojeg je godinama potvrđivao i golovima iz kornera Crvenoj zvezdi u finalu Kupa, lobovima i još kojekakvim štosevima što današnji majstora nogometa ne mogu.



Opet, takav genijalac imao je svoje mušice, često je zalazio u kafane, kafiće, restorane, casina, imao je ljubavnih afera, a znao je reći da nije otišao na put s momčadi jer se "zaključao u stanu i potom zaboravio gdje je ključ".



Jednostavno, ako mu se nije išlo na utakmicu, ne bi ni došao.
Enciklopedije o njemu doslovce kažu: da je bio boem u doslovnom smislu te riječi. Igro je na mjestu veznog igrača, a na Olimpijskim igrama 1984. godine protiv Italije u pobjedi Jugoslavije 5:2 dao je dva gola i namjestio još dva u momentima kad je sam mogao zabiti, ali je rekao "nek' se i drugi malo raspucaju".

Kad je iz Veleža dolazio u Hajduk 1981. godine o njemu se govorilo i u Saboru Republike Hrvatske, bilo je skandalozno da jedan transfer toliko vrijedi u tadašnjem socijalističkom okružju, na glas se govorila njegova plaća, odšteta Veležu, stan i zemljište u Brelima. U Hajduku je igrao izvrsno i u europskim kupovima, ali nažalost zbog stalnog osipanja momčadi nije s Hajdukom osvojio niti jedan naslov, tek Kup 1984. godine.



Igrao je u Francuskoj, u Mulhouseu i Lensu, sjajio je u Italiji u
Pescari, karijeru je završio u Hrvatskom dragovoljcu i mostarskom
Zrinskom.

Postao je trener, radio je u Zrinskom, Hajduku, bio je izbornik Bosne i Hercegovine, a sad se uputio u Rumunjsku gdje čeka angažman. Navodno je preuzeo rumunjski klub Albu Lulia koji se bori za ostanak.

  • PIXSELL


I danas je bijesan na Hajduk koji mu je ostao dužan novce i kao igraču i kao treneru, a navijači Bilih ga i dalje obožavaju.



A mi stari fanovi nogometa, kad netko spomene Sliškovića u kafiću, jednostavno ustanemo. U počast velikom majstoru.

net.hr