VIDEO  Srce jače od svih novaca: I Cibalia razbila Dinamo!

U lijepom ozračju na vinkovačkom stadionu pred gotovo 7000 gledatelja obje momčadi počele su dvoboj s puno pogrešaka. Zagrepčani su imali više loptu u svojim nogama, ali njihovi napadi bili su jalovi. Domaćini su prijetili iz kontranapada, a jedan takav ukazao se u 13. minuti nakon pogreške Roberta Kovača. Baraban je prihvatio loptu i sjurio se prema vratima Dinama, ali je u ključnom trenutku ostao bez koncentracije.



Od tog je trenutka Cibalia preuzela konce utakmice i puno ozbiljnije krenula prema Butini. U 26. minuti je Lukačević ubacio pred Dinamova vrata, a Cufre je izbio loptu ispred Kresingera. U 33. minuti konačno nešto lijepo i od Modrih – odlično je s 20-tak metara potegnuo mladi Antolić, a domaći vratar Antolović je paradom izbio loptu u korner.

U 40. minuti Vinkovčani su naplatili bolju igru. Lukačević je ubacio u sredini Dinamova šesnaesterca, Baraban je nehotice uštopao loptu za Kresingera, koji je uklizao ispred Bišćana i lopta je u neobičnom luku prešla Butinu i završila u mreži. Početkom nastavka gosti su krenuli agresivnije prema domaćim vratima, pokušali su Sammir i Mandžukić, ali njihovi udarci nisu bili opasni po Antolovića.

U 60. minuti zagrebačkoj obrani pobjegao je Kresinger, krenuo je sam prema Butini, koji je ipak majstorski obranio njegov udarac. Iskusni Dinamov vratar je i u 69. minuti odlično obranio Milardovićev udarac skrenuvši loptu u korner. No, to je ubacivanje iz kuta Cibaliji je donijelo povećanje prednost. Baraban je sjajnim lobom lijevom nogom prebacio cijelu obranu gostiju i Butinu, koji su u čudu gledali kako lopta ulazi u mrežu.

Delirij na stadionu u Vinkovcima potrajao je do kraja dvoboja, pogotovo nakon što je u 82. minuti zbog grubog starta isključen kapetan Dinama Igor Bišćan. Cibalia je ovom pobjedom gotovo potvrdila izlazak u Europu, velikim srcem i željom srušila je hrvatskog prvaka, koji još uvijek nije potvrdio osvajanje petog uzastopnog naslova. Ukoliko u subotnjem derbiju na Maksimiru Zagrepčani izgube i od Hajduka, kompromitirat će svoju dobitnu poziciju. Pitanje je hoće li tada Kruno Jurčić preživjeti do kraja sezone.


Net.hr