VIDEO  Soldin Köln dobio aktualne prvake 3:2

soldo, Bundesliga

...u utakmici koja je prethodila ovom susretu. Bez prve napadačke opcije (Podolskog udaljila leđa, Novakoviča gripa), te bez Manasseha Ishiakua, Soldo je u utakmicu startao s poprilično šarolikim sastavom, a on mu je sve vratio 3:2 pobjedom, trećom gostujućom i petom ovosezonskom.

Kod prvaka je Koeln vodio tri puta, a posljednje vodstvo domaći nogometaši više nisu uspjeli dostići. Kevin Pezzoni pogodio je u sedmoj minuti za Koeln, a Christian Gentner poravnao u 22., te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Njemački mediji prije utakmice najavili su da će Sebastian Freis i Adil Chihi imati priliku uvjeriti Soldu u svoju kvalitetu u odsustvu Podolskog i Novakoviča, a upravo je spomenuti dvojac i bio precizan u nastavku igre. Freis je pogodio u 57., a Marokanac na Freisovu asistenciju u 74. za pobjedu, nakon što je na 2:2 izjednačio Ricardo Costa.

BiH reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali su cijeli susret za poraženog domaćina čiji negativan niz i dalje traje. Bila im je ovo sedma uzastopna bundesligaška utakmica bez pobjede.

Bundesliga, 19. kolo:

Wolfsburg - Köln 2:3 (Gentner 22, Costa 59 / Pezzoni 7, Freis 57, Chihi 74)

totalsport