VIDEO  Sjajna noć Hrvata za kojim luduje Benfica

Čini se da je veliko zanimanje ugledne Benfice, vjerojatnog portugalskog prvaka, bilo dodatni motiv za hrvatskog napadača u redovima Rapida uoči prvenstvenog okršaja protiv Kapfenberga. Bivši napadač Hajduka odigrao je još jednu impresivnu partiju i svojim golovima usmjerio bečku momčad prema pobjedi.



Nikica Jelavić je domaće navijače razveselio već u 20. minuti fenomenalnim pogotkom glavom u same rašlje. Branko Bošković je u 41. minuti povećao prednost Rapida, da bi na samom 'izdisaju' prvog dijela Felfernig smanjio gostujući rezultatski zaostatak.

U 51. minuti domaćine je šokirao izjednačujući gol Denija Alara, no hrvatski je napadač samo šest minuta kasnije svojim drugim golom glavom vratio prednost Rapidu. Alar je u 67. opet doveo utakmicu u egal, no bečki Zeleni su s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi vremena (Bošković, Hofmann) upisali trijumf 5:3.

Jelavić je ovim pogocima došao do brojke 17 u austrijskom prvenstvu, devet je zabio u kvalifikacijama te mečevima po skupinama Europske lige, a dva je dodao u austrijskom Kupu. Ukupno je ove sezone postigao 28 golova, pa nije ni čudo da je legendarni Manuel Rui Costa iz Benfice zapeo za Bilićevog napadača.

Ali nije jedini. Za Jelavića se zanimaju i njemački HSV, a već ranije je svoje skaute u Beč slao škotski Glasgow Celtic. S obzirom na veliki broj 'prosaca' sasvim je izgledno da će bivši Hajdukov tić gotovo sigurno na kraju sezone napustiti austrijsku metrpolu i Rapid u kojem je afirmirao kao napadač velikog formata.

Net.hr