VIDEO/Siniša Mihajlović u suzama: Sve ono što sam vidio u svijetu nogometa učinilo je da se osjećam zaštićenim

Siniša Mihajlović, suze

Siniša Mihajlović je prije desetak dana pušten iz bolnice nakon trećeg ciklusa kemoterapija, a danas se obratio medijima. Ovo je bilo njegova prva press-konferencija nakon što je krenuo s terapijama kako bi pobijedio leukemiju.

Legendarni nogometaš Srbije, koji radi kao trener Bologne, otkrio je detalje svoje borbe s opakom bolešću, a nedugo nakon prvih rečenica, proradile su emocije.

"Teška četiri mjeseca su iza mene. Imao sam kemoterapije, ali s jakim karakterom sve sam prebrodio. Od doktora sam dobivao veliku mentalnu snagu. Našao sam anđele čuvare da mi psihološki pomognu. Oni su najznačajniji i bit ću im zauvijek zahvalan", rekao je Mihajlović nakon čega je zaplakao.

"Oprostite što plačem", dodao je pa nastavio: “Hvala svima koji su me podržali. Sve ono što sam vidio po stadionima i u svijetu nogometa učinilo je da se osjećam zaštićenim. Iznad svega, hvala navijačima Bologne koji su učinili da se osjećam kao brat, kao sin. Hvala cijelom klubu. Bilo je ovo vrlo teško razdoblje za mene. Najveća želja mi je bila da udahnem svjež zrak, ali nisam mogao. Ni u jednom trenutku se nisam osjećao kao heroj. Čovjek sam, snažnog karaktera, ali čovjek sa svim svojim slabostima. Ovakve bolesti ne možeš pobijediti samo hrabrošću, njega je neophodna. Želim poručiti svim ozbiljno bolesnim ljudima da nema potrebe da se plaše, da plaču i da pate. Ono što nikad ne smiju izgubiti je želja za životom.“

Medijima se prvi put obratio i dr. Michele Calvio koji je govorio o bolesti, kao i procesu liječenja. Istaknuo je da se borba nastavlja i da on, zajedno sa svojim suradnicima, mora nastaviti pratiti Sinišin oporavak.

"Sve ide kako treba, ali morat ćemo voditi računa u budućem razdoblju, redovno obavljati kontrole, kako nešto ne bi krenulo po zlu", kazao je Calvio.

Mihajlović je poručio da neće odustati od svoje borbe za životom te da uživa u svakom danu, a iskoristio je priliku i da se našali sa svojim igračima koji su prisustvovali konferenciji za medije.

"Hvala vam svima. A vi momci, trebali biste biti na terenu i trenirati, ali sve činite da izbjegnete trening", poručio im je pokazavši tako da u ovako teškim trenucima i dalje vlada njegov pozitivni duh.

Mihajlović je 13. srpnja objavio da boluje od leukemije, ali je i pored toga vodio Bolognu na četiri utakmice u Serie A.

https://www.facebook.com/bfc1909official/videos/429334604409276/