VIDEO  Schalke ponovno na vrhu Bundeslige, Rakitić odličan

Sve se odigralo u deset uvodnih minuta drugog poluvremena. Čim se krenulo s centra Brazilac Edu zabio je svoj prvi ovosezonski gol za sastav iz Gelsenkirchena, i to nakon što se lopta sretno odbila na njegovu nogu. U začetku akcije koja je dovela do gola sudjelovao je Ivan Rakitić .

Samo četiri je minute kasnije na ubacivanje Zdravka Kuzmanovića izjednačio njemački reprezentativac u redovima gostiju Serdar Tasci zabivši glavom pored Heika Westermanna.

Konačno, u 55. minuti, hrvatski je reprezentativac u redovima Schalkea izveo u pravi trenutak slobodan udarac. Gosti su namještali zaleđe i teško pogriješili s obzirom da im je iz drugog plana iza leđa pravodobno utrčao Westermann te potom, namjestivši se, asistirao Kuranyiju za njegov 14. bundesligaški pogodak sezone, kojim se izjednačio s Kiesslingom na ljestvici najboljih strijelaca.

Rakitić je odigrao svih devedeset minuta na mjestu središnjega veznog igrača. Bio je vrlo aktivan i napadački i obrambeno, igrao jednostavno i konkretno. Konačno, sudjelovao je ključnim proigravanjima kod oba gola domaćih.



Bundesliga, 26. kolo:

Schalke – Stuttgart 2-1 (Edu 46, Kuranyi 55 / Tasci 50)

Redoslijed: 1. Schalke 54, 2. Bayern 53 (-1), 3. Bayer 50 (-1), 4. HSV 43 (-1)... 7. Stuttgart 35...

 

jutarnji list