VIDEO  Rakitić s dva gola torpedirao Borussiju (M)

Njemačka liga, Njemačka liga, Ivan Rakitić, Vatreni, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Sevilla, Atletico Madrid, Ivan Rakitić, Manchester United, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska, SP Brazil, Ivan Rakitić, Hrvatska, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Sevilla, Hrvatska zemlja, italija, problemi, Niko Kovač, Ivan Rakitić
Ivan Rakitić ponovno igra kao raketa. Postigao je dva pogotka za Schalke u pobjedi 3:1 nad Borussijom Mönchengladbach. Prvi gol hrvatski je reprezentativac postigao u osmoj minuti fantastičnim udarcem sa 20-tak metara na asistenciju Farfana. Samo osam minuta kasnije Borussija je izjednačila preko Bobadille, da bi u posljednjim minutama prvog dijela Farfan ponovno Schalke doveo u vodstvo.

Svoj drugi gol na utakmici Rakitić je u 47. minuti iz najstrože kazne. Za razliku od posljednjih dana kada su izborniku Biliću stizale loše vijesti zbog ozljeda pojedinih reprezentativaca, ova Rakitićeva predstava sigurno će oduševiti hrvatskog izbornika.

Od ostalih rezultata valja spomenuti iznenađujući poraz Hamburga na svom terenu od Mainza 1:0. Iako je HSV bio lišen pomoći Mladena Petrić, očekivala se pobjeda hamburške momčadi, no Mainz je uspio iznenaditi i to zahvaljujući pogotku Bance u 20. minuti.

Bremenski Werder je pobijedio na gostovanju Wolfsburg s 4:2. Domaćini su došli u vodstvo u 18. minuti preko Edina Džeke, no u 38. je Frings iz jedanaesterca izjednačio na 1:1. Samo dvije minute kasnije domaćini opet dolaze u vodstvo i to preko Grafitea. No u drugom poluvremenu dolazi do potpunog preokreta. Prvo Pizarro u 49. izjednačuje na 2:2, da bi Frings u 61. donio vodstvo Werderu, a Almeida u 75. minuti potvrdio pobjedu bremenskog sastava.

Rezultati.

Freiburg – Nürnberg 2:0
HSV – Mainz 0:1
Schalke – Borussia (M) 3:1
Stuttgart – Bayer L. 2:1
Wolfsburg – Werder 2:4

tportal.hr