VIDEO  Policajac ostao bez oka, navijač upucan u prsa!

Jedan BBB-ovac je plavcu pokušao oteti pištolj te je u općem kaosu upucan u torzo. Ukupno je stradalo šest navijača, 91 je priveden, a šteta se još uvijek zbraja.

Jutro nakon najkrvavijeg derbija Dinama i Hajduka u povijesti Hrvatske donijelo je tužnu bilancu. Policija je i službeno potvrdila da je u tučnjavi navijača i policije jednom njezinom 33-godišnjem pripadniku iz Varaždina stradalo oko te su mu popucali bubnjići, dok je jedan Bad Blue Boys završio u bolnici jer je, prema tvrdnjama MUP-a, u gužvi policajcu pokušao oteti pištolj nakon čega je dobio metak u prsa.



Policajcu je u kaosu na sjevernoj tribinu najvjerojatnije pod kacigu uletjela baklja ili neko drugo pirotehničko sredstvo kojima su ih izraketirali podivljali navijači Dinama. Na strani navijača u gužvi je stradao M.G. rođen 1981. godine, dok je drugi druker policajcu navodno bocom pokušavao izbiti pištolj iz ruke.



"Sve je krenulo s bakljadom na istoku. Na poluvremenu su policajci željeli otići gore i izvesti valjda ove koji su palili, međutim kada su došli na ulaz na tribinu na njih je krenula paljba sjedalicama i bakljama. Sve su to promatrali navijači sa sjevera koji su potom ušli u sukob s policijom. Sve je ličilo na horor film. Navijači gađaju policiju bakljama i sjedalicama, a ovi uzvraćaju bakljama i udaraju pendrecima. Situacija u hodniku koji vodi na sjevernu tribinu bila je nevjerojatna. Navijači i policija u otvorenom ratu. Kasnije se ipak sve uspjelo malo primiriti, činilo se da je tome došao kraj", izjavio je svjedok nemilih scena koje su se nastavile i nakon utakmice.



Četvorica policajaca su napadnuta u automobilu, a pucnjave je bilo i na križanju Budakove i Donjih Svetica. Tamo su navijači krenuli u obračun s policijom, a jedan plavac je u strahu ispalio dva hica u zrak nakon čega su se navijači razbježali.


U žestokim neredima razbijena su dva tramvaja, dva autobusa i pet policijskih automobila. Ukupno je ozlijeđeno 15 policajaca, jedan teško, dok je na drugoj strani ozlijeđeno šest navijača, a 91 je priveden, od čega 25 torcidaša. Policija napominje da ove brojke nisu konačne te da se na terenu još uvijek prikupljaju podaci.

  • PIXSELL

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je nakon krvave maksimirske subote najavila oštrije i odlučnije korake u borbi protiv huliganizma na nogometnim stadionima:

"Sigurno je da moramo mijenjati zakon i ovlasti policije u smislu da svaki policajac, osiguravajući svaki život u Hrvatskoj, pa i onda svih navijača kao i materijalna dobra, bude prije svega sam siguran", kazala je Kosor i dodala kako treba napraviti odlučne rezove i promjene.

Net.hr