VIDEO  Pogledajte remek-djelo Maicona za pad Juventusa!

Derby d'Italia, kako se popularno zove obračun Intera i Juventusa, odigran je dva dana prije ostalih susreta 34. kola talijanskog prvenstva zbog obaveza milanske momčadi u Ligi prvaka i u prvom poluvremenu nije ponudio previše.


Golčina Maicona

Bila je to ratnička igra s puno prekršaja, a samo u prvih 20-tak minuta je podijeljeno čak pet žutih kartona. U 37. minuti je glavni sudac Antonio Damato pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Juventusovom veznjaku Mohamedu Sissoku zbog grubog faula nad Javierom Zannetijem i Inter je vrlo rano stekao igračku prednost na terenu.


Isključenje Sissokoa

Momčad Josea Mourinha je igrača više naplatila tek u 75. minuti fenomenalnom pogotkom Brazilca Maicona, koji je na vrhu šesnaesterca prihvatio loptu, malo tehnicirao koljenima, prebacio loptu s desne na lijevu nogu i volejem ju zakucao u Juventusovu mrežu. Potez doista vrijedan divljenja!


Vrijednu pobjedu Nerazzurra, kojom su se vratili na vrh ljestvice talijanskog prvenstva, s dva boda više i utakmicom više od Rome, zapečatio je Samuel Eto'o u sudačkoj nadoknadi vremena na dodavanje Sulleyja Muntarija.

Net.hr