VIDEO  Pogledajte kako se glupo ozlijedio Robben!

Gosti su poveli preko Dzsudzsaka u 6. minuti, da bi potom Nizozemci odgovorili sa šest golova koje su postigli Van Persie, Sneijder, Van Bommel, Elia i ponovno oporavljeni dvostruki strijelac Robben.



Robben je ušao u drugom poluvremenu umjesto Dirka Kuyta, ali je uskoro ozlijedio lijevo koljeno te je šepajući napustio travnjak.






Da stvar bude gora, slavni Olićev suigrač ozlijedio se prilikom jednog dodavanja lopte petom, krivo je stao u pokušaju da bude atraktivan i sada mora strepiti od liječničke dijagnoze koja se još uvijek čeka.

"Arjen je napravio neprirodan pokret koji je uzrokovao ozljedu koljena. Ako neće moći igrati na SP, to će biti katastrofa. Radije bih da sam izgubio utakmicu nego njega", rekao je nizozemski izbornik Bert van Marwijk koji je dodao kako će s odlukom hoće li zadržati Robbena u sastavu ili će zvati zamjenu čekati sve do posljednjeg trenutka, odnosno 24 sata prije svoje prve utakmice na SP koju će igrati 14. lipnja protiv Danske.

Nizozemska će na SP igrati u skupini E s Danskom, Kamerunom i Japanom.

Odličan reezultat napravili su i domaćini Svjetskog prvenstva. Južnoafrička Republika je uzela još jedan veliki skalp, ovoga puta pala je Danska s 1:0 Atteridgevilleu. Jedini gol za Bafanu postigao je Mphele u 76. minuti. Inače, JAR će prvenstvo otvoriti u petak, utakmicom protiv Meksika, a igrat će u skupini A s Francuskom, Urugvajem i Meksikom.

U pripremnom prijateljskom susretu SAD su u Roodepoortu svladale Australiju s 3:1 (2:1).

Dvostruki strijelac za SAD bio je Buddle, treći je pogodak postigao Gomez, dok je jedini gol za Australiju zabio Cahill.
Net.hr