VIDEO  Pogledajte kako je izgledao žestoki obračun Mamića i Vahe

Vahid Halilhodžić izašao je u javnost sa svojom verzijom događaja koji se dogodio za vrijeme poluvremena na utakmici Dinama i Intera, prenosi jutarnji list.

- Neki su me upozoravali da bi se ovo moglo dogoditi, ali nisam im vjerovao. Bili su u pravu. Vrte se razne priče. Mašinerija kluba s udbašima je počela raditi, ali htio bih da čujete moju istinu - izjavio je Vaha na presici.

- Došao je do mene ekonom Cvrk i prenio mi poruku da me gazda treba. Mamić, koji je bio vidljivo nervozan, pitao me: "Mogu li im j... majku". Odgovorio sam da nema potrebe jer je finale Kupa pred vratima i nema smisla stvarati si probleme. Uvjerljivo smo prvi i nije mi trebala takva vrsta pomoći. On je to loše primio, ušao u svlačionicu i rekao mi da je ovo zadnji put da vodim momčad. Tamo je bilo trideset svjedoka koji su to čuli - opisuje Halilhodžić, koji tvrdi kako je istrpio salve uvreda i psovki.

Nakon što je Halilhodžić iznio svoju stranu priče okupljenim novinarima obratio se i Zdravko Mamić sa svojom verzijom. Optužio je Vahu da je upropastio neke igrače i oštetio klub za pozamašan iznos.