VIDEO  Pogledajte Hrvata koji će biti novi Ibrahimović

Mladi hrvatski reprezentativac Tibor Čiča ima tek 16-godina, a u Švedskoj su ga proglasili nasljednikom Zlatana Ibrahimovića.

Svog idola je nedavno i upoznao u Barceloni nakon što je između više stotina svojih vršnjaka pobijedio u natjecanju Zlatanovim stopama - TV showu u kojem su treneri Barceloninog napadača iz juniorskih dana Ola Gällstad i Johnny Gyllensjö tražili najtalentiranijeg klinca u Švedskoj.



"Nisam očekivao pobjedu. Trijumfirao sam vjerojatno zbog svog talenta, vjerojatno imam nešto što drugi nemaju. Zlatan mi je pričao o sebi kada je bio u mojim godinama, što moram raditi kako bih bio uspješan. Poručio mi je da nakon treninga moram dodatno vježbati i nikada ne odustati od svojih snova. Ovo ne shvaćam kao pritisak. Jednostavno imam svoj cilj i želim ga ostvariti", izjavio je Čiča za kojeg Ibrahimovićevi treneri iz juniorskih dana imaju samo superlative:

"Tibor jako podsjeća na Zlatana. Ima sve - tehniku, snagu i brzinu. Shvaća da ga samo naporan rad može dovesti do statusa kojeg ima Ibrahimović u Barceloni i vjerujem da ga očekuje vrlo svijetla budućnost", izjavio je Gällstad.



Čiča je rođen 31. prosinca 1993. godine u Švedskoj, a s roditeljima, koji ne dopuštaju da zaboravi svoje korijene, kod kuće komunicira na Hrvatskom.

Nogomet je počeo igrati s pet godina u švedskoj Croatiji, a nakon što mu se nije svidjelo u Malmöu, klubu u kojem se Ibrahimović afirmirao, prešao je u trećeligaški LB07 u kojem je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor. Šveđani ga nikada nisu zvali u reprezentaciju, no zato je HNS imao pravovremenu dojavu te je za Hrvatsku dosad odigrao četiri utakmice.

  • www.expressen.se

Izbornik mlade U-17 reprezentacije Ivan Gudelj očekuje da će uz njegovu pomoć na izlučnom mini-turniru u Sarajevu protiv BiH (19. ožujka), Rumunjske (21. ožujka) i Portugala (24. ožujka) uspjeti izboriti završnicu EP-a u Lihtenštajnu.

"Silno smo motivirani, imamo dovoljno samopouzdanja i znamo se nositi s pritiskom što potvrđuju i dosad postignuti rezultati. Slažem se da nas čekaju možda tri najvažnije utakmice ove generacije, no, ono što nas hrabri i veseli jest činjenica da su svi zdravi, spremni i zaista s nestrpljenjem očekujemo turnir u Sarajevu. Imamo vjere u svoje mogućnosti", izjavio je Gudelj.

Net.hr|