VIDEO  Pogledajte Hajdukov junački preokret!

Počelo je u duhu velike 1:0 pobjede nad Dinamom upolufinalu Hrvatskog kupa. Strijelac zlatnog gola za sve Splićane, Senijad Ibričić, istrčao je pred 5.000 navijača na Poljudu kao kapetan, premijerno otkad igra u Hajduku.

Krenula je ofenziva domaćina, kao što se i očekivalo, no već se u prvih 20-ak minuta pokazalo da zabiti gol neće biti laka zadaća za Hajduk. Sharbini, Ibričić i Tomasov su, ispred Cernata neprestano pokušavali, a najveću priliku prvog dijela promašio je Ibro u 31. minuti kad je sa samo dva metra pucao je preko gola.



Tek u drugom dijelu počela su izbuđenja i to na strani na kojoj nitko nije očekivao. Igrala se 63. minuta kad je Dino Kresinger ostao usamljen na rubu kaznenog prostora, na samoj sredini, te strašno odapeo u rašlje pored nemoćnog Subašića i šokirao Poljud.

Poklepović je samo minutu prije iz igre izveo Tomasova i uveo Tičinovića, koji praktički odmah nakon Cibalijina gola zabija za 1:1. S lijevog krila je ubacio Jozinović, a Tičinović je na drugoj vratnici dočekao loptu i u padu ju spremio u gol.

Svi na stadionu očekivali su preokret, a to se zamalo dogodilo u 81. minuti kad je Duje Čop s tri metra promašio nemoguće, baš kao i Ibričić u prvom dijelu. S desne je strane odlično prošao i nabacio Vukušić, Čop se naklonio i glavom poslao loptu preko gola uz uzdah cijelog Poljuda..

Olakšanje je nakon velikog pritiska domaćih u 88. minuti donio Vukušić, kojeg je Špaco također uveo kao đokera u drugom poluvremenu. Ovoga je puta veči dio posla napravio Ibričić, dobro se ogradio na rubu kaznenog prostora, gurnuo loptu prema golu, a na pravom je mjestu bio mladi napadač Hajduka i taj otpadak pospremio u mrežu Antolkovića.

Hajduk (42) se sada približio na samo tri boda od drugoplasirane Cibalije (45).
Net.hr