VIDEO  Olić odveo Bayern do druge krune!

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu Bayern je deklasirao bremenski sastav, a hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić istaknuo se postignutim golom i izborenim jedanaestercem.

Olić je najzaslužniji za vodeći gol Bayerna, budući je nakon njegove akcije i varke u 34. minuti Per Mertesacker igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac koji je kasnije sigurno realizirao Arjen Robben s bijele točke.

 

Neumorni hrvatski napadač povećao je Bayernovu prednost na 2:0 u 52. minuti nakon što je najspretnije reagirao u petercu Werdera i iz blizine poslao odbijanac u mrežu. Golu je prethodilo Robbenovo ubacivanje iz kornera.

 

Oliću je postignuti gol bio ukupno 19. ovosezonski u svim natjecanjima, te prvi u DFB Pokalu (11 golova u Bundesligi i 7 u Ligi prvaka), jedinom natjecanju u kojem dosad ove sezone nije zabio.

Do kraja utakmice su suverenu pobjedu Bayerna svojim golovima potvrdili Franck Ribery (na asistenciju Van Bommela) i Bastian Schweinsteiger (na asistenciju Philippa Lahma).

Olića je trener Bayerna Louis van Gaal zamijenio u 83. minuti i tako dao Hrvatu priliku za pljesak na otvorenoj sceni, dok Danijel Pranjić nije dobio priliku u ovoj utakmici. Spomenimo i da je Werder konac utakmice dočekao s igračem manje, nakon što je Torsten Frings u 77. minuti zaradio drugi žuti karton.

Bayernu je ovo prva osvojena dvostruka kruna (prvenstvo i Kup) nakon 2008. godine i osma ukupno u povijesti, a bavarski će gigant imati priliku osvojiti i trostruku krunu 22. svibnja u Madridu u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv milanskog Intera.

DFB Pokal, finale:

Werder – Bayern München 0:4 (Robben 35-11m, Olić 52, Ribery 63, Schweinsteiger 83)

vecernji.hr