VIDEO  Obranio dva penala i "popio" gol u 94.

Cedric Carrasso Kolumbijcu je obranio dva jedanaesterca i Žirondincima utro put ka pobjedi. Gol Marouanea Chamakha u 59. minuti Bordeaux u situaciji kad su od 32. igrali s devetoricom u polju ipak se na koncu pokazao nedovoljnim jer Facundo Costa je u četvrtoj minuti nadoknade iskoristio jedan pogrešan korak golmana Bordeauxa i izjednačio na 1:1.

Montpellier je u Bordeauxu u povijesti Le Championnata odigrao 16 utakmica, jednom je osvojio bod, jednom tri, a 14 je puta izgubio. Večeras je u posljednjoj utakmici 27. kola propustio što se rijetko viđa. Igrači Renea Girarda od 32. minute su igrali protiv devetorice Žirondinaca nakon što je Michael Ciani u poziciji posljednjeg igrača u napadu opasnom po gol Bordeauxa srušio Victora Montana.

Sudac Stephane Bre je uz crveni karton novopečenom francuskom reprezentativcu pokazao i na bijelu točku, ali otkad je 2005. stigao iz Istresa za Montpellier strijelca 36 golova, što u četiri sezone u Ligue 2, što u ovogodišnjih 25 utakmica u Ligue 1, Kolumbijca je Cedric Carasso pročitao i obranio mu jedanaesterac.

U 40. minuti Bre daje još jednu šansu Montanu. Mathieu Chalme je nonšalantno u svom šesnaestercu igrao rukom i skrivio još jedan jedanaesterac. Sudac je pogriješio što 29-godišnjaku nije pokazao i drugi žuti (prvi je dobio samo tri minute prije), a nakon što je Montano pogodio za 1:0 poništio mu je gol jer su dvojica igrača Bordeauxa i jedan Montpelliera prerano ušli u šesnaesterac. U trećem pokušaju Montano gađa na istu stranu Carrassoa, 28-godišnjak ga i drugi put na utakmici čita i rezultat je i dalje 0:0.

U 59. minuti Marouane Chamakh dovodi prvake u vodstvo, zadnja linija Montpelliera početnički je pogriješila i koliko god se Geoffrey Jourdren ispružio nije uspio zaustaviti Marokanca i njegov deveti gol sezone. Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić ulazi u 77. i pet minuta poslije stvara strku iz slobodnog udarca. Lopta 21-godišnjaka se odbila od živog zida i izašla u korner nakon kojeg Emir Spahić u posljednji čas čisti ispred Chamakha i ostavlja Montpellier na životu.

Spahić je ključan i u 91. na 10 m ispred Sertića, a u posljednjim sekundama posljednje četvrte minute nadoknade Fernando je na 30-ak metara igrao rukom i poklonio Facundu Costi poklon-bon kojeg Argentinac svojim četvrtim golom sezone pretvara u 1:1.

Bordeaux je obranio čelo, Montpellier je i dalje drugi, a Lyon može plakati za 0:0 u Boulogne-sur-Meru jer pobjedom koju su navijači Lavova unaprijed upisali preuzeli bi prvo mjesto (Bordeaux bi i dalje bio u solidnoj poziciji jer ima odigrane dvije utakmice manje, ali psihološki bi preuzimanje čela zlata značilo za Lyon koji je prije nepuna tri mjeseca iza Bordeauxa kaskao 13 bodova).

Maja Giljanović/sportnet.hr