VIDEO  Ne divljaju samo Hrvati: Englezi se oteli kontroli!

navijački neredi

U nedjelju su navijači Sheffield Wednesdaya na zloglasnom Hillsboroughu nakon remija 2:2 s Crystal Palaceom i ispadanja iz Championshipa ganjali gostujuće igrače po terenu, zbog čega je uhićeno osam navijača, a samo 24 sata kasnije 'požar' se proširio u polufinalu doigravanja pete engleske lige između Luton Towna i York Cityja.

Chris Carruthers je na Kenilworth Roadu gostima osigurao put na Wembley i susret s Oxford Unitedom, a domaćim navijačima se nije svidjela proslava protivničke momčadi na njihovom stadionu.

Iziritirani njihovom proslavom su istrčali na travnjak i krenuli prema tribini ispred koje su nogometaši York Cityja slavili pobjedu sa svojim navijačima, a gosti su pred najezdom razularenih navijača pobjegli na tribinu. Dvadesetak minuta je policija pokušavala zadržati domaće navijače koji su ih gađali raznim predmetima, nakon čega su im uspjeli osigurati odlazak u svlačionicu.



"Bio je to užasan prizor, a činilo se da ima premalo redara i policije. Moji igrači su u sekundi stjerani u kut tribine, a to nisam vidio u svojoj dogogodišnjoj trenerskoj karijeri", izjavio je menadžer York Cityja Martin Foyle, dok se predsjednik Lutona Nick Owen posipao pepelom:



"Izgubili smo na dva fronta. Ipsali smo iz doigravanja, no još važnije i tužnije je ono što se događalo na terenu nakon utakmice. Bio je to potpuni kaos, policija je jedva zadržala naše navijače kako bi gosti mogli otići u svlačionicu, a gađali su ih opasnim predmetima", izjavio je Owen.

Policija je potvrdila kako pregledava snimke oba incidenta kako bi pred lice pravde izvela sve izgrednike, a Sheffield Wednesday je obećao svu pomoć kako bi se oni identificirali, nakon čega će im određena propisana zakonska kazna, ali i doživotna zabrana dolaska na stadion.

Net.hr