Video:Namjestili utakmicu: 'Da više nisi pucao na gol!'

brazil nogomet, mouscorn, nogomet
No, ipak jedna šansa se otvorila – a gosti su promašili nemoguće i poklonili Flamengu naslov. Namješteno? Prosudite sami...

Posljednje kolo brazilskog nogometnog prvenstva iza sebe je ostavilo nekoliko repova koje će tamošnji Savez morati što prije istražiti i sankcionirati.

Osim velikih nereda koji su se zbili u ključnoj utakmici između Coritibe i Fluminensea u borbi za opstanak, veliko zanimanje je privukao i dvoboj Flamenga i Gremija, koji je odlučio prvaka.

Videodokaz o mogućem namještanju sastoji se od triju dijelova.


Ovako to izgleda kad se radi o mogućoj namještaljci...

Prvi dio možda i najzornije pokazuje o čemu se ovdje radi. No, prvo ćemo spomenuti razvoj događaja uoči tog spornog trenutka. Gremio je kao gost poveo s 1:0 sredinom prvog poluvremena, a domaćini su do 70. minute uspjeli preokrenuti rezultat i tako doći u poziciju da postanu prvaci ako sačuvaju pozitivan rezultat.

Gosti tek tada rade prvu i jedinu izmjenu na utakmici. U igru ulazi Mithyue kojeg je kamera jasno snimila kako svojim suigračima rukama prenosi upute s klupe: "Não chuta no gol", što znači: "Ne pucajte više prema golu". Po tome se vidi da je mladi nogometaš imao jasnu ulogu glasnika, te je u igru ušao samo da prenese svojim suigračima što im je činiti.

brazil nogomet
  • Slavlje nogometaša Flamenga

Drugi dio videa pokazuje dvojicu nogometaša obiju momčadi, Adriana i Lea, koji su za razliku od neiskusnog Mithyuea, svoja usta pokrili rukom kako se ne bi moglo otkriti o čemu šapuću. Dobro, igračima nije zabranjeno komunicirati, ali tim potezom dodatno su bacili sumnju u regularnost susreta.


...a ovako kad se ne uspije dogovoriti rezultat...

Na kraju vrlo vjerojatni pečat na sve sumnje. Gremio je došao do šanse za izjednačenje u 76. minuti – i to šanse koju jedino Ilija Sivonjić može i smije promašiti. No, budući da napadač Dinama nije bio na terenu, ovo je sve skupa izgledalo i više nego sumnjivo. Poznajući prilike u brazilskom nogometu, tamošnji mediji uvjereni su u namještaljku.

Je li Gremio pustio Flamengu ili nije, prosudite sami...

net.hr