VIDEO  Messi Ovo je veliki korak k naslovu nakon pobjede nad Realom

Najbolji svjetski igrač današnjice Lionel Messi ponovno je zabio te je itekako svjestan da je Barcelona ovom pobjedom došla korak do obrane naslova.

- Ima još dosta utakmica do kraja sezone, ali da, napravili smo veliki korak k naslovu u subotu - započeo je Messi.

- Jako dobro poznajemo jedni drugi i imali smo poštovanje jedni prema drugima. Ali mi smo iskoristili svoje šanse i zato smo pobijedili.

Nije uopće htio govoriti o usporedbi sa Cristianom Ronaldom, ponovno je naglasio da je za njega puno važnija igra momčadi.

- Ne bih o usporedbama. Barca je superiornija Realu i to je sve što je bitno - rekao je Messi.

- Osvojili smo vrlo važna tri boda. Ostali smo sami na vrhu i imamo veliku prednost, ali treba ići korak po korak. Možemo napraviti povijesni rezultat, ali treba nastaviti raditi - zaključio je Messi.

Pellegrini: Osjećam se frustrirano i nemoćno
Manuelu Pellegriniju su izgleda dani na klupi Reala odbrojani. Propustio je i posljednju priliku za trofej ove sezone.

- Osjećam se frustrirano i nemoćno. Mogli smo napraviti više. Barca nije bila kao u drugim utakmicama, ali su zabili prvi. Sposobni smo za više nego što smo pokazali.

U igri je do kraja prvenstva 21 bod. Real treba dva kiksa Barcelone.

- Nastavit ćemo se boriti, nećemo odustati. Barcelona ima još Ligu prvaka. Veliki je ovo poraz, ali puno je još do kraja. Mislim da prvak nije odlučen na Santiago Bernabeu - rekao je Pellegrini.

Pep: Treba puno hrabrosti za pobjedu u Madridu
Poraz od Barcelone, prvi je Realov na Santiago Bernabeu ove sezone. Guardiola je priznao da Barca nije bila blistava, ali je naglasio da za je za pobjedu trebalo mnogo srca i hrabrosti.

- Vrlo smo zadovoljni i sretni. Velika je ovo pobjeda i veliki korak k naslovu, ali treba biti oprezan, u igri je još 21 bod.

- Potrebno je mnogo hrabrosti za pobjedu ovdje. Mnogo smo proučavali Real. Bio sam malo nervozan na početku, ali igrači su držali dogovorenog.

Pep se na kraju osvrnuo i na svojeg kolegu na klupi Reala.

- Pellegrini radi dobar posao. Osvojio je nevjerojatnih 77 bodova. Želim mu sve najbolje bez obzira hoće li ili ne nastaviti rad na klupi Reala - zaključio je Guardiola.

sportal.hr