VIDEO  Maestralni Franko Jelovčić s tri pogotka odveo Hrvatsku do pobjede u Ukrajini

Hrvatska, ukrajina

Nakon poraza u ogledu odigranom u ponedjeljak (1:3), Hrvatska je u utorak u Čerkasiju ponovno odmjerila snage s kvalitetnom Ukrajinom te u sadržajnom dvoboju upisala pripremnu pobjedu uoči kvalifikacijskog turnira Elitnog kola za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji će biti odigran u veljači u Osijeku.

Stankovićevi su izabranici pružili vrlo dobru partiju u svim segmentima igre, a za vodstvo je preciznim prizemnim udarcem pogodio Matošević već u četvrtoj minuti. Međutim, Jeromin ubrzo donosi Ukrajini izjednačenje.

Jelovčić je svoj prvi pogodak postigao u 12. minuti, lijepim volejem poslije udarca iz kuta za 2:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor. U 27. minuti Razuvanov puca iz daljine, pri čemu lopta od bloka mijenja smjer i odsjeda u mreži, da bi samo dvije minute poslije Fareniuk osigurao ukrajinski preokret na 3:2.

U završnih pet minuta susreta Hrvatska je zaigrala s igračem-vratarem, pri čemu Jelovčić odličnim pokušajem s više od deset metara ispisuje na semaforu 3:3, a potom isti igrač nedugo prije kraja pogađa prazna ukrajinska vrata za svoj hat-trick i hrvatsku pobjedu 4:3.

Vrijedi istaknuti i kako je ukrajinska publika hrvatski nastup nagradila pljeskom, a reprezentacija Hrvatske pobjedom je zaključila kalendarsku godinu.

UKRAJINA - HRVATSKA 3:4 (1:2)
Prijateljska utakmica, Čerkasi.

Strijelci: 0:1 - Matošević (4'), 1:1 - Jeromin (6'), 1:2 - Jelovčić (12'), 2:2 - Razuvanov (27'), 3:2 - Fareniuk (29'), 3:3 - Jelovčić (37'), 3:4 - Jelovčić (39')

Ukrajina: Cipun, Razuvanov, Sorokin, Žurba, Pediaš; Korsun, Šoturma, Bilocerkivec, Zvarič, Jeromin, Malyško, Mykytiuk, Fareniuk, Ivaniak. Izbornik: O. Kosenko.

Hrvatska: Primić, Postružin, Jelovčić, Perić, Novak; Luketin, Matošević, Čekol, Grbeša, Martinac, J. Suton, Perišić, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.