VIDEO  Kranjčar se skrivao, Modrić dosađivao

Podsjetimo, prva utakmica na White Hart Laneu je završila bez pobjednika (2:2) pa je Tottenham put prema jednom od ciljeva ove sezone - osvajanju FA Cupa - morao tražiti u gostima.

Harry Redknapp je od hrvatskog trojca u igru od prve minute poslao Vedrana Ćorluku i Niku Kranjčara, dok se Luka Modrić devedeset minuta dosađivao na klupi za pričuvne igrače. Tottenham je ovoga puta igrao pravi engleski nogomet, s visokim ubačajima na Petera Croucha, a Niko je u postavi bez Aarona Lennona i još nekoliko standardnih prvotimaca bio prilično samozatajan, uz par svojih iznimnih trenutaka.



Gosti iz Londona su do vodstva stigli u 37. minuti kada se Bentley riješio svog čuvara na desnoj strani i dodao loptu Jermainu Defoeu koji je zabio za vodstvo.

No, Leeds se nije predavao te je do izjednačenja stigao u posljednjoj minuti prvoga dijela kada su Spursi loše postavili ofsajd zamku. Beckfordovpokušaj u padu je Gomes samo odbio do Luciana Becchija koji iz blizine nije mogao promašiti prazan gol.

U 52. minuti je Kranjčar Peteru Couchu namjestio šansu koju je gotovo nemoguće promašiti. Veznjak hrvatske reprezentacije je poslao snažnu loptu u gostujući šesnaesterac, a napadač Tottenhama, iako neometan, nije uspio pogoditi mrežu.

Deset minuta kasnije je Croucha na sličan način poslužio Ćorluka, a lopta je ovaj put završila u rukama domaćeg vratara Ankergrena.

Ipak, Tottenham je dominaciju počeo naplaćivati u 73. minuti kada je Defoe svoju momčad ponovno doveo u vodstvo, dok je u posljednjoj minuti utakmice hat-trickom zapečatio sudbinu Leeds Uniteda.

Net.hr