VIDEO  Kalinić odličan u porazu Blackburna

blackburn, Nikola Kalinić, Nikola Kalinić, Nikola Kalinić

Aston Villa je na svome Villa Parku u iznimno sadržajnoj utakmici slavila sa 6:4 i tako se s ukupnih 7:4 plasirala u finale u kojem će igrati protiv Manchestera, ali još ne zna kojega. U utorak je City svladao United s 2:1, a uzvrat se na Old Traffordu igra idući tjedan.

Blackburn je u Birmingham doputovao sa zaostatkom 0:1 iz prve utakmice, a u uzvratu je za Roverse sve krenulo kao iz bajke. Nakon 26 minuta imali su prednost 2:0 i to zahvaljujući upravo Kaliniću. Bivši napadač Hajduka u desetoj je minuti pucao glavom nakon kornera, a lopta se od jednog Villinog igrača odbila u mrežu.

 



Samo 16 minuta kasnije Kalinić je započeo akciju za drugi pogodak. Dodao je loptu Mortenu Pedersenu na desnoj strani, ovaj ju je ubacio u kazneni prostor, Martin Olsson je pucao glavom, ali Brad Guzan je obranio njegov udarac. No, lopta se odbila do Kalinića koji ju je poslao na pravo mjesto. Hrvatskom su reprezentativcu to bili treći i četvrti pogodak u Carling Kupu, a jednom je bio precizan i u FA Kupu, upravo protiv Aston Ville.

Njegovi pogoci u srijedu, međutim, nisu bili dovoljni. Villa se u 30. minuti vratila preko Stephena Warnocka, a kola su za Roverse krenula nizbrdo devet minuta kasnije kad je Christopher Samba skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. S bijele je točke točan bio James Milner, koji je na taj način vratio Aston Villi ukupnu prednost.

Drugo je poluvrijeme donijelo još četiri gola u mreži Blackburna kojem nisu pomogli pogoci Olssona (škaricama) i Bretta Emertona.

Kažimo na kraju da je Kalinić iz igre izašao u 72. minuti.

Carling Kup, polufinale, uzvratna utakmica:

Aston Villa – Blackburn 6:4 (Warnock 30, Milner 40 - 11m, Nzonzi 53 - ag, Agbonlahor 58, Heskey 62, Young 90 / Kalinić 10, 26, Olsson 63, Emerton 84), prva utakmica 1:0.

SPORTAL.HR