VIDEO  Interova podviga: Pala velika Barcelona!

inter, barcelona, Jose Mourinho, Oscar dos Santos Emboaba Júnior, Jose Mourinho, Chelsea, Jose Mourinho, Chelsea, Jose Mourinho, Manchester U, Jose Mourinho, Manchester United, Jose Mourinho, Manchester United, Jose Mourinho, Hrvatska reprezentacija, Jose Mourinho, Manchester United
Finale prije finala pomalo je i razočaralo sve do zadnjih deset minuta kad se Nou Camp pretvorio u buktinju. No, ostalo je 1:0...
Barcelona - Inter 1:0 (0:0) (ukupan rez. 2:3)
Barcelona. Stadion Nou Camp.
Gledatelja: 96.172.
Sudac: Frank De Bleeckere (Belgija).
Prva utakmica: Inter - Barcelona 3:1.

Strijelac: 1:0 - Pique (84).

Crveni karton: Motta (27).

BARCELONA: Valdes - Alves, Pique, Milito (Maxwell, 46), Keita, Xavi, Toure, Busquets (Jeffren, 63) - Pedro, Ibrahimović (Bojan, 63), Messi.

INTER: Cesar - Zanetti, Samuel, Lucio, Maicon - Motta, Cambiasso, Sneijder (Muntari, 66), Chivu, Eto'o, Milito.
U finalu Lige prvaka na San Bernabeu 22. svibnja igrat će minhenski Bayern i Inter. Velikom Interu naklon do poda, Barceloni i Messiju hvala za sezonu u kojoj su nas ostavljali bez daha. Međutim, unatoč snazi, renomeu i moći koji su pokazivali u prijašnjim utakmicama, Barça je u polufinalu protiv Intera bila neka druga momčasd.

  • AFP
  • Malo je trenera s dva rauzličita kluba ulazilo u finale Lige prvaka. Joseu Mourinhu je to uspjelo
Teško je reći što se dogodilo, imala je Barça dosta poluprilika, ali malo pravih. Igrači Intera su savršeno zatvorili prilaze svom golu, premda su od 27. minute imali čovjeka manje, a Jose Mourinho odnio je veliku, veliku pobjedu u dramatičnoj završnici.

Prvo poluvrijeme nije nam donijelo očekivana uzbuđenja, a milanskih 3:1 činilo se kao sve veća prepreka do finala u kojem je već čekao Bayern Ivice Olića.



Mogli bismo reći da je prvih 45 minuta obilježio belgijski sudac Frank De Bleeckere koji je prestrogim kriterijem razbjesnio Josea Mourinha. Inter se držao sjajno sve do 27. minute kad je belgijski sudac prestrogo isključio Thiaga Mottu zbog udaranja Busquetsa. Mourinho je u tom trenutku ironično zapljeskao tribinama, a Barça je odgovorila još čvršćim pritiskom na Interovoj polovici.



Međutim, Talijani su sjajno branili svoj gol. Najbolju šansu u prvom dijelu stvorio je Lionel Messi par minuta nakon isključenja. Prošetao se mali Argentinac po rubu kaznenog prostora, sjajno tukao u donji desni kut, ali Cesar je kranjim naporom loptu odbio u korner. Zaprijetio je malo zatim i Zlatan Ibrahimović iz slobodnog udarca s 25 metara, ali lopta je prozujala tik uz same desne rašlje Interova gola. Premalo od nedorečene Barcelone za jedno poluvrijeme.

  • PIXSELL
  • Ovoga puta nije imao razloga za slavlje
Nastavak je donio još sterilnije izdanje katalonske momčadi, a igrači Josea Mourinha su fanatičnom borbenošću zatvarali sve prilaze golu. Sve do 81. minute nije bilo velikih prilika, a onda je Bojan Krkić promašio šansu utakmice. Messi mu je fantastično ubacio s lijeve strane šesnaesterca, a Bojan je s pet metara pucao glavom i promašio gol za pola metra. Nevjerojatna prilika!



Međutim, 'čudo' se dogodilo minutu poslije. Pique je primio loptu u šesnaestercu i majstorski zavrtio svog čuvara pa prevario Cesara. Do kraja je ostalo još deset minuta.

Cijeli Camp Nou bio je na nogama tih zadnjih deset minuta, moleći za novi gol. Ono se dogodilo u sudačkoj nadoknadi. Krkić je zabio za 2:0 koje bi Barcelonu odvele u finale, no De Bleeckere je poništio pogodak zbog igranja rukom Yaye Tourea. Cijeli stadion već je počeo slaviti pogodak, ali Belgijanac je odlučio svirati 'ruku' premda se činilo da Toure nije namjerno igrao rukom, koja je bila uz tijelo.

Bio je to kraj jedne divne priče o nepobjedivosti i oproštaj aktualnog prvaka Europe od prošlogodišnje titule.
Net.hr