VIDEO  Inter srušio CSKA u Moskvi

inter, inter, serie a, inter, roma

Diego Milito bio je heroj Intera u prvoj utakmici, u drugoj je sve riješio Wesley Sneijder. Za razliku od utakmice na San Siru, koja je epilog dobila golom u 65. minuti, uzvratni četvrtfinalni dvoboj svoj je rasplet dobio već na samome startu utakmice.

Igrala se šesta minuta kada je Ignaševič na umjetni travnjak moskovskog stadiona srušio Milita. Udarac s dvadesetak metara izveo je sjajni Nizozemac, lukavo tražeći prostor ispod živoga zida. Pogrešku u tom je trenutku učinio Keisuke Honda ispod čijih je nogu lopta pronašla put do Igora Akinfejeva koji ju je uspio dotaknuti, no ne i obraniti.

U tom su trenutku Moskovljanima za prolazak dalje trebala tri postignuta gola i čista vlastita mreža do kraja susreta. Da se to neće dogoditi, postalo je posve jasno već početkom nastavka igre. Naime, u 49. minuti svoj je drugi žuti, a samim time i crveni isključujući karton, zaradio Chidi Odiah.

Nigerijac je, inače, u igru ušao u 14. minuti i to kao zamjena za Vasilija Berezuckog koji se ozlijedio tijekom zagrijavanja. Prvi je žuti karton zaradio u 38. minuti zbog prekršaja.

CSKA je u tri od četiri ovosezonske utakmice Lige prvaka pred svojim navijačima bio u poziciji da se mora vraćati iz rezultatskoga minusa. Njihovi su protivnici kao po pravilu prvi pogađali mrežu, no samo je jedna momčad, a riječ je o Manchester Unitedu, otišla kući s pobjedom. Sve do utorka i novog dokaza moći momčadi koju vodi Jose Mourinho.

Portugalski je strateg tako nastavio svoju seriju izvrsnih rezultata u četvrtzavršnicama Lige prvaka. Naime, niti jedna njegova momčad nikada nije zaustavljena u toj fazi. S Portom je bio uspješan 2004., a s Chelseajem u dva navrata, 2005. i 2007. godine. Sada mu je isto pošlo za rukom i sa Interom, a korak dalje tražit će protiv ukupno boljeg iz susreta između Arsenala i Barcelone.

Konačna statistika reći će da je posjed lopte bio 50-50, a da je Inter uputio dva udarca više u smjeru suparničkih vratiju (16-14). Unutar okvira gola Interovi nogometaši pucali su sedam puta, a Moskvoljani tri. Ono važnije, Sneijder je bio i precizan.

Totalsport