VIDEO  Heroj Forlan donio Atleticu naslov Europske lige u 116. minuti!

kup uefa

Nakon što su u sezoni izbacili Šahtjor, Juventus, Wolfsburg i HSV, igrači ‘Časnog čovjeka’ Roya Hodgsona u Hamburgu nisu mogli izdržali protiv Atletica. Nakon 1-1 u regularnom dijelu, Diego Forlan je u 116. minuti postigao svoj drugi pogodak za novi španjolski trofej.

Hodgson je propustio opravdati drugi svoj nadimak - Old Fox, Stara lisica. Strateg Atletica Quique Sanchez Flores bio je spretniji i sretniji. Hodgson je uoči utakmice izjavio:

- Najveći trenutak, i u mojoj karijeri i u povijesti Fulhama.

No, sreća ga je napustila u samoj završnici. U iznimno zanimljivom finalu nije se moglo zaključiti kako u utakmici igraju trenutačno tek 12. momčad Premiershipa i devetoplasirani iz Primere. Puno trke i ritma, puno odličnih akcija i prilika.

Diego Forlan je u najprije 12. minuti pogodio stativu, a u 32. je u mrežu Schwarzera pospremio ‘rikošet’ nakon udarca Agüera. No, slavlje Španjolaca kratko je trajalo, samo pet minuta. Nakon gužve u njihovom šesnaestercu, prekrasnim je volejem na 1-1 poravnao Davies za rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku su obje momčadi navalile po pobjedu, Davies je odličnim udarcem zamalo zabio još jednom, ritam nije jenjavao, no do produžetaka nije bilo pogodaka. Samo četiri minute prije jedanaesteraca, Forlan je opet izveo isto kao i za vodeći pogodak - s(p)retno je u mrežu spremio još jedan udarac Agüera.

 

 

 

Atletico - Fulham 2-1 (1-1)

Poluvrijeme: 1-1. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija). Strijelci: 1-0 Forlan (32), 1-1 Davies (37), 2-1 Forlan (116). Žuti kartoni: Forlan, Garcia, Salvio, Hangeland. Igrač utakmice: Diego Forlan.

Atletico: De Gea, Ujfaluši, Perea, Domiguez, López, Reyes (Salvio), Assunçăo, Garcia, Simăo (Jurado), Forlán, Agüero (Valera).

Fulham: Schwarzer, Baird, Hughes, Hangeland, Končeskij, Duff (Nevland), Etuhu, Murphy (Greening), Davies, Gera, Zamora (Dempsey).

Nordbank Arena Hamburg. Gledatelja: 58.000

jutarnji.hr