VIDEO  Hajduk slavio u prvoj finalnoj utakmici kupa

Gosti su ponovno pokazali da su ravnopravan protivnik, ali i Split je opet imao Senijada Ibričića, koji je prvo promašio penal, a onda Hajduku poklonio pobjedu.

Utakmica tek što je počela, a već je zakuhalo. Ante Vukušić probio se u 2. minuti kao brzi vlak u šesnaesterac Šibenika s desne strane, put mu je prepriječio vratar Goran Blažević, dodirnuo ga rukom po nozi, a mladi napadač Hajduka je pao. Poljud je živnuo, svi su vijedli jedanaesterac, ali sudac Draženko Kovačić nije pokazao na bijelu točku niti kaznio Vukušića zbog eventualnog simuliranja. Jako dvojbena odluka.

Bio je to znak za napade Hajduka u valovima. U 8. minuti Ibričić se probio na rub šesnaesterca, na njega je izletio Blažević, Ibro gura loptu pored vratara u gol, ali u posljednji trenutak obrana Šibenika spašava svoju mrežu.



Pet minuta kasnije Anas Sharbini s ruba šesnaesterca sjajno gađa lijeve rašlje Blaževićeva gola, ali najzaposleniji čovjek na terenu paradom spriječava pogodak. U nastavku akcije Strinić pogađa Ibričića u petercu, ali Ibro u sudaru s Šibenikovim vratarem glavom puca pored gola.



Šibenik je prvi put zaprijetio tek u 30. minuti preko Fuštara, koji u šesnaestercu iz okreta puca uz samu desnu stativu. To kao da je ohrabrilo goste koji su sljedeće tri minute doslovno šetali unutar i oko Hajdukovog šesnaesterca. Gol je visio u zraku, ali Bačelić-Grgić tukao je iz okreta i promašio, iako je mogao dodati nečuvanom Erminu Zecu u jednoj stopostotnoj prilici.


Najbitnije se dogodilo u zadnjoj minuti prvog dijela. Senijad Ibričić prošao je sam po lijevoj strani šesnaesterca, vratar Blažević ga je srušio na istom mjestu kao i Vukušića u 2. minuti, a ovoga je puta sudac Kovačić pokazao na jedanaesterac. Ibričić je sam izveo penal, pucao pomalo mlako u lijevu stranu gola, međutim, Blažević je sjajno obranio i šokirao Pljud.

Šibenčani su bolje otvorili drugo poluvrijeme, pa je tako već u 49. minuti moglo biti 1:0 za goste. Alispahić je ubacio s desne strane, a Budiša najviše skočio u petercu Hajduka i zakucao loptu u samu prečku. Puno sreće za Splićane.

Igralo se apsolutno ravnopravno i činilo se da bi gosti mogli napraviti izmenađenje, ali onda je na scenu stupio Mario Tičinović. Tek što je zamijenio Oremuša, mladi Hajdukov dragulj našao se sam pred Blaževićem, te ubačaj Strinića s desne strane zakucao od travnjaka pod gredu.

Međutim, ni pet minuta kanije, gosti su izjednačili. Ermin Zec primio je loptu na rubu šesnaesterca s lijeve strane, na trzaj prošao unutra pored Maloče koji ga je zakačio koljenom, a Draženko Kovačić je Zecov pad u kaznenom prostoru ocijenio kao penal. Prvi igrač Šibenika nije pogriješio kao Ibričić krajem prvog dijela - Subašića je poslao u desnu, a loptu u lijevu stranu gola.

Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Hajduka, trener Hajduka Stanko Poklepović je u 83. minuti je ubacio u igru Marina Tomasova, a Anas Sharbini je uz zvižduke Torcide napustio teren.

Do kraja je bilo još onda minute, a onda je na scenu stupio igrač koji je obilježio cijelu ovu Hajdukovu sezonu. S desne strane iskosa pucao je Ljubičiđć, Blažević je uspio samo odbiti loptu do Ibričića, a Sejo po tko zna koji put ove sezone donosi Hajduku pobjedu i veliku nadu u osvajanje Rabuzinova sunca.

U 94. minuti Tičinović je bio u prilici koju je bilo jako teško promašiti, ostao je sam k'o duh pred vratarom gostiju, ali mu se lopta odbila od noge kao od zida i ostalo je 2:1.

Net.hr