VIDEO  Hajduk-Slavija 0:2

No u dvoboju u kojem je naglasak bio na slavlju, rođendanu rezultat je manje važan. Usput , nije to bila neka super-uzbudljiva utakmica no oba pogotka u mreži "bijelih" su potezi vrijedni hvale.

A početak poljudske bajke zaista spektakularan; tri padobranca sletjela su točno na centar noseći zastave Hajduka i Hrvatske te loptu s kojom se igralo.

Gotovo 40 tisuća ljudi natiskalo se na splitsku "školjku" koja je zasjala u punom sjaju - koreografijom. Podigli su svi gledatelji papiriće sa svojih sjedišta tvoreći spektakularnu sliku koja će zasigurno obići cijeli svijet.
S krova tribina na tartan stazu padale su tisuće konfeta a sam susret započeo je izvođenjem centra dvojice slavnih hajdukovaca - Vladimira Beare i Vladimira Šenauera Geze.

I dok je tisuće papirića još letjelo a utakmica se igrala, službeni spiker je čitajući momčadi pročitao i ime Senijada Ibričića, na što je publika gromoglasno reagirala. Zaigrao je Ibro od početka; imao je razumijevanja Lokomotiv pa publiku "počastio" Ibričićem u igri desetak minuta. Potom je izišao a Petroslav Sapunar i Josip Grbić uručili su mu poklon za sjećanje na povijesnu utakmicu. Odmah je krenulo skandiranje "Ibro, Ibro" kao podsjetnik na dane (i godine) kada je bosansko-hercegovački reprezentativac trčao Poljudom.

Više od utakmice, koja je u uvodnih dvadeset minuta bila prilično uspavljujuća, gledatelje je zabavljao zrakoplov u nekoliko navrata prelijetajući travnjak.

A onda je u 27. minuti lopta zatresla mrežu. Ali onu Hajdukovu. Karol Kisel je s dvadesetak metara iz slobodnog udarca prebacio živi zid i matirao Subašića koji se nije ni trznuo. Gledatelji su pljeskom pozdravili minijaturu češkog igrača.

U 35. minuti stiže prva ozbiljnija prilika "bijelih"; Anas Sharbini je gotovo iz mrtvog kuta pucao ravno u vratara Vaniaka. No u posljednjoj minuti prvog dijela mlađi Sharbini se našao u mat-situaciji. Usamljenog ga je u petercu proigrao Tomasov no ovaj s dva metra prebacuje cijeli gol češke Slavije. Ipak Torcida nije „klonula"; Poljudom je odzvanjala pjesma"i nema veze što Hajduk nema veze" s kojom su hajdukovci ispraćeni na odmor.

U poluvremenu je zvižduke „pobrao" ministar obrazovanja i športa, Radovan Fuchs dok je odobravanje i salve smijeha zaslužio tovar, kojeg su obučenog u Hajdukovu zastavu tartan-stazom prošetali navijači.

Drugi dio susreta započeo je lijepom gestom gostujućih navijača; rođendan splitskom klubu Česi su čestitali vlastitom koreografiju kreirajući rođendansku tortu na kojoj je stajala brojka 100! Međutim, na terenu nogometaši Slavije nisu popuštali. U 58. minuti vratnica je spasila Hajduk od novog pogotka u mreži no spasa nije bilo točno deset minuta kasnije. Sjajno se Milutinović oslobodio čuvara i još bolje šut s ruba kaznenog prostora završio je pod gredom Subašića; ponovno pljesak s poljudskih tribina!

Pokušavao je Goran Vučević "animirati" svoju momčad izmjenjama; ušli su Matej Jonjić (kasnije zbog ozljede morao izaći), Mario Tičinović, Mario Sačer, Ivan Jakov Džoni, Josip Barišić... no unatoč tome semafor je ostao na rezultatu iz 68. minute.

preneseno sa: dalmacijanews.com